Pivčeva: Stranka se približuje točki, ko ne bo več imela prihodnosti na političnem prostoru

Ž.V., STA
26.09.2020 12:21

Na korespondenčni seji, ki se je zaključila danes opoldne, je svet stranke Desus po naših informacijah z veliko večino, z 38 glasovi za in 9 proti, sprejel dva sklepa.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Robert Balen

Predsedniku vlade Janezu Janši predlagajo razrešitev Aleksandre Pivec z mesta kmetijske ministrice in tudi podpredsednice vlade, hkrati pa predlagajo njeno zamenjavo z doslej državnim sekretarjem Jožetom Podgorškom. Tako so premierju še formalno sporočili, da Pivčeve, sicer nekdanje predsednice upokojenske stranke, ki jo zdaj začasno vodi zastopnik in zdravstveni minister Tomaž Gantar, tudi v vladi ne želijo videti več.

Kot smo poročali včeraj, je Pivčeva v prvem odzivu na te namere dejala, da gre za ravnanja "mimo vseh političnih in demokratičnih standardov."

Gantar je za Radio Slovenija dejal, da je bila odločitev sveta DeSUS pričakovana. Odziv Pivčeve, da gre za nedemokratične postopke, pa je ocenil kot absurden. Kot pravi, je diskreditirala samo sebe s svojimi ravnanji ter postopki in si nenazadnje zato prislužila interpelacijo. Skupaj s poslansko skupino DeSUS pričakuje, da bo Pivčeva razrešena že na septembrski seji DZ. To bi se lahko zgodilo že v torek, in sicer v okviru mandatno-volilnih zadev.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta