Počivalšek: Jasno je, da so bile obtožbe o masovni korupciji izmišljene. Vesel: Del zaupnega osnutka je vzet iz konteksta

Ž.V.
06.01.2021 12:59
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Robert Balen

"Veseli me, da se bo ta zgodba o nabavi zaščitne medicinske opreme počasi le zaključila in razčistila. Sedaj je že povsem jasno, da so bile obtožbe o masovni korupciji izmišljene in neutemeljene," je gospodarski minister in predsednik SMC Zdravko Počivalšek povedal v odzivu na osnutek revizijskega poročila računskega sodišča o nakupih zaščitne opreme. Osnutek je sicer zdaj v rokah revidirancev in je zaupen, končno revizijsko poročilo pa bi utegnilo biti po Veselovih napovedih objavljeno februarja.

Počivalšek je v kratki izjavi, po kateri ni bil na voljo za novinarska vprašanja, priznal, da poročila KPK in tudi osnutek poročila računskega sodišča govorita o veliki sistemski zmedi, zato pa da bodo njuna poročila zelo pomembna za oblikovanje bolj učinkovitega sistem za naprej. "Z vsemi organi, ki preiskujejo to zgodbo, korektno sodelujemo in si prizadevamo za to, da dokončno razčistimo stvari in dokažemo, da smo delali korektno in pošteno," je povedal prvak SMC in ponovil, da so imeli v času nabav pred seboj zgolj en cilj, in sicer da sistemu zagotovijo opremo takoj.

"Zaradi slabega sistema in svetovne zdravstvene oziroma nabavne vojne za opremo, torej navkljub velikim težavam, nam je ta nabava uspela. Zato sem zelo razočaran nad opozicijo, s katero smo v prejšnji vladi korektno sodelovali ali pa bili partnerji, grdo so namreč zlorabili to zgodbo zaradi njihove ambicije po zrušitvi vlade. Veseli pa me, da so se za prazne izkazale vse grožnje, da me bo poročilo računskega sodišča osebno obremenilo in s tem zlomilo tudi SMC," je povedal in dodal, da se namesto "političnih iger raje osredotočimo na ukrepanje v povezavi z zdravstveno in ekonomsko krizo, kajti zdaj rabimo sodelovanje vseh nas, ki za to skrbimo".

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta