Počivalšek nad plače zaposlenih v Gen-I

Timotej Milanov
02.12.2021 12:54

Medtem so se v Telekomu Slovenije odzvali na sporočilo za javnost, ki so ga včeraj poslali iz Gen-I, v katerem so obsodili odločitev Telekoma, da več ne bo prodajal električne energije in izrazili pripravljenost za prevzem njihovih 13 tisoč odjemalcev.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Zdravko Počivalšek

Igor Napast

Ma ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo, ki ga vodi Zdravko Počivalšek, so uvedli prekrškovne postopke zoper organe nadzora družb Gen-I, Gen-EL, Gen-I Esco in Elektro Energija, saj ti, kot pišejo, ministrstvu niso pravočasno posredovali pogodb z direktorji družb v skladu z zakonodajo. Prav tako so organe nadzora pri družbi Gen-I pozvali, da preverijo skladnost vseh bruto izplačanih prejemkov vodstvenih kadrov z določili Zakona o prejemkih poslovodnih oseb v gospodarskih družbah v večinski lasti Republike Slovenije in samoupravnih lokalnih skupnosti  (ZPPOGD) v preteklih letih. „Naj poudarimo, da so pogodbena določila, ki niso v skladu z ZPPOGD, nična. V luči tega smo pozvali odgovorne, da v skladu z ZPPOGD zahtevajo vračilo preveč izplačanih prejemkov in da nas seznanijo z vsemi aktivnostmi v smeri vzpostavitve zakonitega stanja.“

Sršen ga meri z Golobom: Telekom ima večji dobiček

Medtem so se v Telekomu Slovenije so se odzvali na sporočilo za javnost, ki so ga včeraj poslali iz Gen-I, v katerem so obsodili odločitev Telekoma, da več ne bo prodajal električne energije in izrazili pripravljenost za prevzem njihovih 13 tisoč odjemalcev. Kot pišejo, so na trg električne energije stopili leta 2016, elektriko pa so tržili predvsem svojim naročnikom, da bi jim na enem mestu zagotovili storitve za dom. Pri tem so dosegli 2-odstotni tržni delež, ker pa se jim konec letošnjega leta izteka petletna pogodba o sodelovanju pri nakupu električne energije, so se odločili, da elektrike več ne bodo tržili, pravijo. Pri tem dodajajo, da so iskali različne možnosti rešitve, preden so 29. novembra letos uporabnike o tem obvestili. "Ena od možnosti je bila tudi prevzem odjemalcev elektrike Telekoma Slovenije s strani drugega ponudnika. To smo ponudili tudi družbi Gen-I, ki se sedaj v javnosti predstavlja kot rešiteljica, pogovori so potekali od avgusta dalje, vendar do dogovora ni prišlo."

Predsednik uprave Telekoma Cvetko Sršen je tudi predsednik nadzornega sveta Gen energije 

Telekom Slovenije

Kot smo že večkrat poročali, je predsednik uprave Telekoma Cvetko Sršen tudi predsednik nadzornega sveta Gen energije, ene od dveh družbenic Gen-I, v katerem niso soglašali s tem, da bi uprava pod vodstvom Roberta Goloba še naprej vodila podjetje. Golob pa je Sršenu javno očital, da je bil v konfliktu interesov, ko je kot predsednik nadzornega sveta Gen energije glasoval o predlogih nove uprave Gen-I, ker sta Telekom in Gen-I konkurenta na področju prodaje električne energije.

Preberite še: Gen-I z obsodbo Telekoma v boj za njihovih 13 tisoč odjemalcev

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.