Počivalšek o napovedani interpelaciji: Kustečeva in Dikaučič imata moje popolno zaupanje

Miha Raičevič
08.09.2021 13:12
Minister za gospodarstvo ter predsednik SMC Zdravko Počivalšek je ob robu današnjega obiska na Goriškem poudaril, da imata tako ministrica za izobraževanje Simona Kustec kot pravosodni minister Marjan Dikaučič njegovo popolno zaupanje. Tako se je odzval na novinarska vprašanja o interpelacijah, vloženih zoper njiju.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Zdravko Počivalšek
Robert Balen

"Opozicija nadaljuje s tem, da nam dela delo. Poslanci in oba ministra se bodo morali nekaj dni ubadati s tem, ostali bomo med tem nadaljevali delo. Do konca mandata je še nekaj časa in do tedaj želimo uresničiti vse, kar smo zapisali v koalicijsko pogodbo," je dejal Zdravko Počivalšek v Tolminu.

Na vprašanje glede predkazenskih postopkov zoper Marjana Dikaučiča pa je spomnil, da je "minister Dikaučič povedal, kar je imel za povedati. To je razčistil," je dejal Počivalšek, ki je ocenil, da gre v tem primeru za ponavljanje lažnih trditev.

Opozicijske poslanske skupine LMŠ, SD, Levica, SAB in NeP so v torek vložile interpelaciji zoper pravosodnega ministra Marjana Dikaučiča in šolsko ministrico Simono Kustec. Dikaučiču očitajo nezakonit javni poziv za imenovanje delegiranih tožilcev, Kustečevi pa zanemarjenje priprav na šolsko leto v času epidemije.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta