Počivalšek pred sejo sveta SMC: Pričakujem odprt pogovor in rešitev. Kako Kustečeva odgovarja na vprašanje, ali pričakuje obračun v stranki?

STA, A.L.
11.03.2021 18:13
Prvak SMC Zdravko Počivalšek je pred današnjo sejo sveta stranke, na kateri razpravljajo o nadaljnjih korakih stranke, medijem povedal, da pričakuje odprt pogovor in rešitev, kot vedno. Na vprašanje, ali bo pri članih sveta na glasovanju preveril zaupanje, ni odgovoril. Drugi vidni člani so na sejo prišli z različnimi pričakovanji.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Robert Balen

Predsednik DZ in podpredsednik SMC Igor Zorčič pričakuje, da se bodo danes pogovorili o pomembnih zadevah. Upa, da bodo na koncu s seje sveta odšli enotni. Na vprašanje, ali je v igri volilni kongres stranke, ni odgovoril.

Vodja poslanske skupine SMC Janja Sluga je napovedala le, da bo izjavo dala po seji sveta.

Poslanec Branislav Rajič je ob prihodu dejal, da pričakuje dober pogovor in poenotenje. "Pustimo se presenetiti," pa je na vprašanje pričakovanj odgovoril poslanec Gregor Perič.

Minister za javno upravo iz vrst SMC Boštjan Koritnik je povedal le, da pričakuje razpravo, ministrica za izobraževanje Simona Kustec pa je na vprašanje, ali pričakuje obračun v stranki, odgovorila, da nikakor. Tudi ministrica za pravosodje Lilijana Kozlovič meni, da bodo s seje odšli enotni.

V zadnjih dneh je v vrstah koalicijske SMC ponovno završalo, zato je pričakovati napeto razpravo o aktualnih zadevah in nadaljnjih korakih v stranki. Neuradno je pričakovati tudi razpravo o položaju predsednika Počivalška, ki naj bi ga nekateri želeli zamenjati, po nekaterih neuradnih informacijah tudi Zorčič. Počivalšek je sicer v sredo v javnem pismu pozval k širši razpravi o prihodnosti Slovenije.

Seje sveta SMC se udeležuje 33 od skupno 35 članov

Razprava na seji sveta SMC gre lahko v več smeri, med njimi tudi odločitev za sklic volilnega kongresa. Lahko pa bi se zgodilo tudi, da bi Počivalšek z glasovanjem preveril zaupanje sveta stranke in po tej poti morda strnil vrste okoli sebe.

Razprava o položaju Počivalška v vrhu stranke naj bi bila posledica nezadovoljstva nekaterih lokalnih odborov stranke z vlogo SMC v koaliciji, kritični naj bi bili tudi do predsednika stranke. Nekaj kritik pa naj bi letelo tudi na strankine ministre. Kustečeva se bo sicer v ponedeljek v DZ zagovarjala na interpelaciji, ki jo je vložil del opozicije.

Seje sveta SMC se udeležuje 33 od skupno 35 članov.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta