Podnebni štrajk: Potrebni so konkretni premiki

Kristina Božič
26.09.2019 19:20

Tudi v Sloveniji smo danes del svetovne množice, ki bo od politikov ponovno zahtevala sprejetje ukrepov za dobrobit okolja in ljudi ter pravičnost in prihodnost.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Še zadnje priprave parol pred podnebnim štrajkom
Andrej Petelinšek

V tednu po največjih protestih za zaščito okolja in omilitev podnebne krize se je zgodilo veliko. In nič. Evropska unija bo v naslednjih petih letih namenila 3,5 milijona evrov več za letalske prevoze kot v prejšnji petletki. Nemčija, ki prispeva dva odstotka globalnih emisij, je obljubila, da bo do leta 2023 namenila 54 milijard evrov za ukrepe podnebne zaščite, med drugim za boljši in cenejši javni železniški promet ter za ukinitev kurilnega olja za ogrevanje stavb do leta 2026. Nemški Zeleni in okoljevarstveniki so nad premalo resnimi in ambicioznimi ukrepi razočarani.
Tudi Viktorija Kos, članica gibanja Mladi za podnebno pravičnost, pravi, da je razlogov za odhod na ulice veliko. "Še vedno imamo občutek, da se nas ne sliši, da odločevalci ne nas ne znanosti ne jemljejo resno," pove, da bodo, dokler bo tako, vztrajali. "Združeni z delavci in delavkami ter vsemi, ki si želijo, zaslužijo in se borijo za dostojno življenje na ohranjenem planetu."

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta