(POGLED) Kolumna Vesne V. Godina: Parlamentarno demokracijo je treba precepiti z neposredno demokracijo

Vesna V. Godina Vesna V. Godina
20.06.2024 05:10
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Ljubljana, Gospodarsko razstavisce.Predsednik vlade Robert Golob je glasoval na volitvah v Evropski parlament in posvetovalnih referendumih.
Ljubljana, Gospodarsko razstavisce.Predsednik vlade Robert Golob je glasoval na volitvah v Evropski parlament in posvetovalnih referendumih.
Nebojsa Tejic/sta
V nadaljevanju preberite:

- Najpogostejše vprašanje, ki so mi ga ljudje zastavljali po volilni in referendumski nedelji, je bilo, ali sem presenečena nad dejstvom, da je bilo daleč najvišje podpore volilcev in volilk deležno referendumsko vprašanje o uvedbi preferenčnega glasu.

- Uvedba zahodne parlamentarne demokracije je potrdila slovensko averzijo do politike kot do nečesa, kar ni naša politika. Ampak tuja. Nam škodljiva. Tako smo ob tridesetletnici slovenske osamosvojitve poslušali neumnosti, ki jih je kronal Pahor z zgodovinsko najbolj netočno in najbolj neumno izjavo: da imamo Slovenci zdaj že trideset let demokracije.

- Podpora preferenčnemu glasu namreč ne kaže povečanega zanimanja Slovencev za politiko, ampak kaže njihovo navdušenje, da se v njihova življenja vrača element, ki je bil več kot tisočletje del njihove vsakdanjosti. Da se v njihova življenja vrača neposredna demokracija kot način življenja.
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta