Poklukar: Nadzor na mejah z Madžarsko in Hrvaško naj bi podaljšali za 20 dni

STA, A.L.
26.10.2023 11:39

Notranje ministrstvo bo vladi predlagalo podaljšanje nadzora na mejah z Madžarsko in Hrvaško predvidoma za 20 dni, je danes napovedal minister za notranje zadeve Boštjan Poklukar.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Začasni nadzor na mejah z Madžarsko in Hrvaško je Slovenija uvedla 21. oktobra.
Luka Dakskobler

Skupaj z namestnikom generalnega direktorja policije Igorjem Ciperletom je Poklukar danes obiskal mejna prehoda z Madžarsko v Pincah in Dolgi vasi ter si ogledal razmere.

Slovenska vlada je v obrazložitvi odločitve za začasno ponovno uvedbo nadzora na mejah razloge med drugim navedla grožnje javnemu redu in notranji varnosti v EU, razmere na Bližnjem vzhodu in v Ukrajini ter nedavne teroristične napade v nekaterih članicah EU.

"Vemo, da je stopnja teroristične ogroženosti v nekaterih evropskih državah še vedno visoka; v Sloveniji je srednja. Tudi to je razlog, da se bomo 2. novembra v Trstu srečali ministri treh držav - Slovenije, Italije in Hrvaške ter se pogovorili o grožnji terorizma in ukrepih, ki jih vzpostavljamo na meji kot v regiji," je ob današnjem obisku na mejnem prehodu Pince novinarjem še povedal Poklukar.

Začasni nadzor na mejah z Madžarsko in Hrvaško je Slovenija uvedla 21. oktobra. Sprva naj bi trajal do 30. oktobra z možnostjo podaljšanja. Za ta ukrep se je odločila, potem ko jo je Italija obvestila, da bo v tem času uvedla začasni nadzor na meji s Slovenijo. Italija je že nakazala, da bo nadzor na meji s Slovenijo predvidoma potekal celo zimo.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta