Policija o ukrepih pred proslavama: "Poudarjamo, da ne posegamo v pravice do gibanja, zbiranja in svobode izražanja, vendar ..."

S. M.
24.06.2021 10:58
Proslavi bosta videonadzorovani. Policisti protestnike pozivajo, naj spoštujejo varnostne ukrepe.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Andrej Petelinšek

Policisti bodo ob proslavi, ki bo od jutrišnjem dnevu državnosti ob 21. uri na Trgu Republike, skrbeli za varnost ljudi, varovanje državnega zbora in vzdrževanje javnega reda. Koliko jih bo, na ljubljanski policijski upravi niso razkrili. "Proučili smo vse okoliščine in pridobljene informacije. Ukrepe za varovanje bomo prilagodili in izvedli tako, da bo varnost zagotovljena v največji možni meri," so zapisali.

Zaradi zagotovitve varnosti bo gibanje na Šubičevi ulici, v okolici državnega zbora in na prireditvenem prostoru omejeno. V času prireditve bo za ves promet zaprta Šubičeva ulica od Prešernove do Slovenske ceste. Obvozi bodo urejeni po okoliških ulicah.

Policisti bodo nadzirali tudi antiproslavo

Kot so sporočili s PU Ljubljana, bodo policisti nadzirali tudi napovedan, vendar neprijavljen protestni shod. Vzporedno z uradno proslavo bo na Prešernovem trgu v Ljubljani namreč potekala tudi alternativna proslava. Policisti protestnike pozivajo, naj spoštujejo vse ukrepe za preprečevanje okužb s koronavirusom. Območje prireditve in shoda bo videonadzorovano.

"Poudarjamo, da ne posegamo v pravice posameznikom do gibanja, zbiranja in svobode izražanja, vendar pa je potrebno razumeti, da so odrejeni ukrepi izjemnega pomena za varnost vseh nas in jih je potrebno upoštevati. Vse pozivamo da ravnajo odgovorno, dostojno in predvsem mirno ob prazniku," so še sporočili z ljubljanske policije.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta