Popoldne boste lahko v določenih krajih spet na nebu opazovali velikanski cepelin

Gr.G.
20.07.2021 12:06
Zračni velikan, ki je prejšnji teden že poletel čez Slovenijo, se danes vrača nad naše kraje.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Cepelin Goodyear Blimp
Igor Napast

Goodyearov Blimp, ki velja za največje poltogo zračno plovilo na svetu, smo pred nekaj dnevi že lahko opazovali med preletom številnih slovenskih krajev, ko je letel iz Avstrije čez Maribor in Ljubljano proti Italiji. Danes se 75 metrov dolg in 18 metrov visok cepelin vrača, jutri pa bo v Lescah na Bledu opravil daljši postanek. Za lažjo predstavo o velikosti cepelina naj zapišemo, da zračna ladja Zeppelin NT LZ N0-101 v dolžino meri približno tri četrtine nogometnega igrišča. 

Goodyear

Blimp na svoji evropski turneji spremlja več tekem motošporta in tako obiskuje številna evropska mesta. Kot sporočajo z družbe Goodyear, bo danes pripeljal iz Italije in ob predvidoma 15. uri prečkal slovensko-italijansko mejo. Okoli 16.25 ga lahko pričakujete nad prestolnico, predvidoma ob 16.45 pa bo preletel Kranj ter nato ubral pot do letališča Lesce pri Bledu, kjer bo pristal okoli 17. ure in tam tudi prenočil. 

Flightradar24.com

30-minutni panoramski poleti z Blimpom za izbrane skupine poslovnih partnerjev podjetja Goodyear, zaposlene v podjetju, medijske predstavnike in nagrajence različnih nagradnih iger bo družba organizirala jutri med 10. uro in 16.30. Komercialnih letov žal ne bo. Izvedbo poletov sicer močno pogojuje ugodno vreme, v nasprotnem primeru lahko pride do prilagoditev ur poletov, sporoča organizator. Zaradi vremenskih razmer se lahko namreč zgodi, da veter zračnemu plovilu včasih pomaga, da je hitrejši, lahko pa ga tudi upočasni. 

Izbrani potniki bodo leteli nad Bledom, zadnji polet pa bo nekoliko daljši, saj bo cepelin, ki ga upravlja dvočlanska posadka, letel čez Škofjo Loko in Kranjem. Polete je mogoče točneje spremljati prek spletne strani FlightRadar24, kjer v iskalno okence vpišite oznako plovila DLZFN. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta