Potrjeno: CME, lastnika Pro Plus, ki ima Pop TV in Kanal A, prevzema češki milijarder

27.10.2019 23:56
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Miro Majcen/Pro Plus

Zgodilo se je napovedovano. Češka investicijska skupina PPF in v njej podjetje Group NV prevzema medijsko družbo CME. Gre za posel, vreden 2,1 milijarde ameriških dolarjev, poroča 24ur.com. Prevzem naj bi se zaključil sredi leta 2020. CME, ki ima v Sloveniji v lasti Pop TV, Kanal A, Brio, Oto in Kino, je medijska in razvedrilna družba, ki je lastnik vodilnih družb na petih trgih srednje in vzhodne Evrope s skupnim prebivalstvom okoli 45 milijonov ljudi. 
Skupina PPF Group vlaga v različnih dejavnostih, kot so finančne storitve, telekomunikacije, biotehnologija, nepremičnine in strojništvo. Čehi so ob podpisu sporazuma o prevzemu družbe CME, ki je v Sloveniji lastnik medijske družbe Pro Plus, sporočili, da večjih sprememb ne načrtujejo. "Nakup sklada CME ter povezanih medijskih podjetji v petih evropskih državah bo dopolnil in še dodatno okrepil naše telekomunikacijske posle v srednji in vzhodni Evropi. Želimo si okrepiti naravno povezanost med ustvarjanjem vsebin in njihovo distribucijo, s čimer bomo omogočili nadaljnji razvoj naših telekomunikacijskih in medijskih podjetij. CME je uspešna in dobro vodena organizacija, zato ne nameravamo bistveno posegati v njeno delovanje," je povedal Petr Kellner, večinski delničar skupine PPF.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta