Poziv k obračunu z orožjem v Tomašičevi oddaji na Nova24TV prispel do tožilcev

STA, Va
07.07.2022 13:42

Pristojno tožilstvo obravnava izjavo v oddaji Kdo vam laže, ki jo na Nova24TV vodi Boris Tomašič, so potrdili za Reporter.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profimedia

Pristojno tožilstvo obravnava izjavo v oddaji Kdo vam laže, ki jo na Nova24TV vodi Boris Tomašič, je za Reporter potrdilo vrhovno državno tožilstvo. Dogodek preverjajo tako v luči prekrška kot kaznivega dejanja, ki se preganja po uradni dolžnosti. Inšpekcijski postopek je uvedla tudi agencija za telekomunikacijska omrežja in storitve (Akos).

Na vrhovnem državnem tožilstvu so v sredo za Reporter odgovorili, da "omenjeno zadevo že obravnava pristojno državno tožilstvo". Zaradi interesov postopka pa zadeve podrobneje niso mogli pojasnjevati.

Primer je pod drobnogled vzel tudi Akos, ki preiskuje, ali je prišlo do spodbujanja nestrpnosti. "Postopek je še v teku, takoj ko bo zaključen, bo agencija o tem obvestila javnost na svoji spletni strani," so odgovorili Reporterju.

Tomašiča je prejšnjo sredo v studio namreč poklical gledalec in pozval k obračunu z orožjem. Posnetek klica je nato na seji državnega zbora v četrtek predvajala poslanka Gibanja Svoboda Mojca Šetinc Pašek. Na policiji zaradi varstva osebnih podatkov primera takrat niso komentirali, so pa v odzivu za STA zapisali, da so z izjavami že seznanjeni, saj so dobili prijavo in preverjajo obstoj morebitnega kaznivega dejanja ali prekrška, sodelovali bodo tudi s pristojnim državnim tožilstvom.

Portal Necenzurirano je v sredo poročal, da so madžarski lastniki televizije Nova24TV svoj 45-odstotni delež prodali Tomašiču. Ob njihovem vstopu v lastništvo leta 2017 so bile delnice televizije vredne skoraj milijon evrov, koliko je zanje plačal Tomašič in od kod mu denar, ni znano.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta