​Predsednica državnega zbora naj bi postala podpredsednica Gibanja Svoboda

M.R.
29.04.2022 14:05

Nekdanja sodnica Urška Klakočar Zupančič, sicer podpredsednica Gibanja Svoboda naj bi sprejela ponudbo za imenovanje na položaj predsednice državnega zbora.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Urška Klakočar Zupančič
Andrej Petelinšek

Za spletni portal N1 je Urška Klakočar Zupančič potrdila, da je ponudbo sprejela. "Bila bi počaščena, če bi me predsednik stranke predlagal na to mesto," je dejala za portal. 

Pred tem se je ugibalo, da bi lahko ta položaj pripadal stranki SD, ta bo po pričakovanjih in izidu volitev, druga največja koalicijska stranka, ta položaj pa skoraj tradicionalno pripada prav drugi koalicijski stranki. Špekuliralo se je, da bi lahko tako DZ vodila predsednica socialnih demokratov Tanja Fajon, a kot kaže, iz tega ne bo nič. 

Fajonova je že v tem tednu sicer že priznala, da jo zanima tudi vodenje zunanjega ministrstva, saj je sama svojo politično kariero začela v Bruslju in je evropska poslanka od samega začetka svoje politične kariere. 

Včeraj je v oddaji Tarča na TV Slovenija predsednik Gibanja Svoboda Robert Golob povedal, da bo več o kandidatih za ministre in druge visoke položaje v državi govoril po torkovem sestanku s potencialnima koalicijskima partnericama - strankama SD in Levica.

Urška Klakočar Zupančič se je vidno v središču javnosti sicer znašla konec leta 2020, ko je državni sekretar v kabinetu predsednika vlade Vinko Gorenak na svojem blogu objavil njeno izjavo, zapisano v zaprti Facebookovi skupini. V svojem zapisu naj bi nekdanja sodnica predsednika vlade Janeza Janšo označila za "velikega diktatorja". Gorenaka je nato tožila za kaznivo dejanje nedovoljene objave zasebnega pisanja, kasneje pa sta dosegala poravnavo. Takratna ministrica za pravosodje Lilijana Kozlovič je zaradi zapisa sodnice predlagala uvedbo disciplinskega postopka, v katerem pa je bila Klakočar Zupančič oproščena, a je vseeno zapustila sodniške vrste.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta