Predsednik OKS Gabrovec se opravičuje za gala prireditev brez mask, Barada dodaja, da od NIJZ niso dobili nobenih dodatnih navodil

Predsednik Olimpijskega komiteja Slovenije Bogdan Gabrovec je v odzivu na kritike zaradi organizacije gala večera, na katerem je bilo okoli 140 ljudi v Unionski dvorani Grand Hotela Union brez zaščitnih mask, dejal, da z iskrenim obžalovanjem spremlja dogajanje, ki je sledilo uspešnemu dobrodelnem večeru.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Pojasnjuje, da jim je bila odločba Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ), ta je bila potrebna, ker je bilo na prireditvi več kot 50 udeležencev, izdana že 15. septembra, "ko še niso veljali najnovejši ukrepi". Vlada je namreč pretekli petek sprejela odlok, s katerim je ukazala obvezne uporabo zaščitnih mask v zaprtih prostorih, hkrati pa je odsvetovala tudi zakuske na prireditvah. Zato, kot pravijo na OKS, so razumeli, da je dovolj, če gostje pridejo v dvorano v maskah, tam pa jih snamejo, podobno kot je to veljalo v restavracijah.

Gabrovec še zatrjuje, da bodo na OKS storili vse, da se kaj takega ne bi ponovilo, hkrati pa napoveduje, da bo organizacija prevzela odgovornost za nastali položaj. 

Podpredsednik OKS Tomaž Barada pa je v pogovoru za Večer dejal, da so ves dan potekali dogodki, saj je bil na obisku predsednik Mednarodnega olimpijskega komiteja (MOK) Thomas Bach. Tudi na kosilo z njim so vsi prišli v maskah, zatrjuje Barada. Ob spominski slovesnosti za častnega predsednika OKS Janeza Kocijančiča, ki je potekala v dvorani, so bili spet v maskah, kasneje so v Tacnu med druženjem s športniki prav tako vsi nosili maske. 

Na sami prireditvi pa so vsi maske nosili do dvorane, nato pa so jih sneli, še pravi Barada, saj je bila na mizah tudi hrana in pijača. Za mizami, ki so bile sicer namenjene desetim osebam, je sedelo po šest ljudi, še dodaja. 

Žal mu je, ker je iz tega pozitivnega dogodka nastala taka situacija. "Žalosti me, da se zdaj ne poroča, da smo na dogodku zbrali 120.000 evrov, ki jih bomo namenili športnikom iz socialno ogroženih družin," je dejal in dodal, da je tudi Tadej Pogačar daroval svojo podpisano rumeno majico, ki jo bodo v dobrodelne namene prodali na dražbi. 

Barada še pravi, da zdravstveni inšpektorji včeraj še niso prišli na OKS. Hkrati je povedal, da od NIJZ po izdani odločbi, da lahko organizirajo prireditev, zaradi poostritev odloka niso dobili nobenih dodatnih navodil.

Počivalšek: Prav je da napake priznamo, se opravičimo in jih popravimo

Spomnimo, da se je včeraj plaz kritik usul na ministrico za izobraževanje Simono Kustec, ki se je prav tako udeležila prireditve in tudi ona ni nosila zaščitne maske. Sporočila je, da se za to opravičuje in da bo opravila test na okužbo z novim koronavirusom. 

Danes se je na Twitterju odzval tudi minister za gospodarstvo Zdravko Počivalšek, ki je hkrati predsednik stranke SMC, katere članica je tudi Kustečeva. "Obžalujem, da je organizator v tako neprijeten položaj spravil vse goste. Prav je, da storjene napake priznamo, se zanje opravičimo in jih popravimo. Računam na integriteto in vest posameznika. Naj pa spodrsljaji ne zameglijo vsega dobrega dela," je zapisal. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta