Pritiski na RTV Slovenija: Sanacijski program s pričakovanim številom zaposlenih kot sredstvo za razrešitev generalnega direktorja?

Blaž Petkovič Blaž Petkovič
12.06.2020 12:20

Nadzorni svet javnega zavoda zahteva konkreten in podroben kadrovski načrt, premier Janez Janša pa o tem, da se RTV Slovenija "ukvarja s tem, kako postaviti eno vlado in zrušiti drugo".

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Na Kolodvorski je slišati, da so lahko sklepi nadzornega sveta, ki jih Igor Kadunc na hitro ne bo mogel izpolniti, tudi podlaga za predlog njegove razrešitve.
Robert Balen

Politični pritiski na neodvisnost in avtonomnost Radiotelevizije Slovenija (RTVS) so nov vrhunec dosegli na nedavni seji parlamentarnega odbora za kulturo, na kateri so se poslanci seznanili s poročilom o delovanju nadzornega sveta javnega servisa v letu 2019. Še posebej kritični do vloge javne radiotelevizije in do obveznega plačevanja RTV-prispevka, češ da ne daje državljanom možnosti izbire, kateri medij bodo finančno podprli, so bili poslanci SDS, ki so pred leti ustanovili svojo medijsko hišo Nova24TV.

Alenka Jeraj, poslanka SDS
Tit Košir
Igor Kadunc
Robert Balen
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.