Rastoder plačal kupnino za Gorenje Surovino

Srečko Klapš Srečko Klapš
26.04.2019 15:52

Mariborska Gorenje Surovina in štiristo zaposlenih imajo od danes dalje uradno novega lastnika, podjetje Eko Surovino Izeta Rastoderja.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Podjetje Eko Surovina Izeta Rastoderja je poravnala kupnino za mariborsko Gorenje Surovino in njene odvisne družbe, ki skupaj zaposlujejo okoli 400 ljudi.
Sašo Bizjak

Iz Gorenja so sporočili, da je podjetje Izeta Rastoderja Eko Surovina po izpolnitvi vseh odložnih pogojev, nakazala kupnino za prodajo mariborske družbe Gorenje Surovine in njenih odvisnih družb Kemis-BH (Bosna in Hercegovina), Kemis Valjevo (Srbija), Gorenje Surovina RECE (Slovenija) in Gorenje Surovina RECE (Hrvaška). Gorenje Surovina skupaj z odvisnimi družbami v dejavnosti zbiranja in predelave odpadkov ter pridobivanja sekundarnih surovin zaposluje okrog 400 sodelavcev, višine kupnine pa niso razkrili, neuradno pa naj bi se ta gibala med 25 in 30 milijoni evrov.  
Kot je že ob podpisu pogodbe izpostavil lastnik podjetja Rastoder Izet Rastoder, namerava kot novi lastnik Surovino še naprej razvijati in širiti dejavnost na vseh področjih delovanja družbe, saj so se za nakup odločili zaradi sinergij z lastno temeljno dejavnostjo, predvsem na področju predelave embalaže.
Tako Gorenje nadaljuje dezinvestiranja, saj so v zadnjem obdobju odprodali tudi lastniške deleže v pridruženih družbah Gorenje Projekt, d. o. o., in GGE Netherlands. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta