RTVS obsoja žaljive zapise in napade na svoje zaposlene

STA, A.L.
08.12.2021 15:03

Radiotelevizija Slovenija (RTVS) obsoja žaljive zapise in verbalne napade na novinarje, druge zaposlene in sodelavce javne medijske hiše ter poziva k spoštljivemu dialogu. Neposredne in posredne grožnje in javne žaljive zapise razumejo kot poskus vplivanja na novinarsko in uredniško delo, so zapisali v sporočilu za javnost.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Robert Balen

Kot so opozorili, se je v zadnjih dneh na družabnih omrežjih in drugod zvrstilo več žaljivih zapisov, uperjenih proti novinarjem, drugim zaposlenim in sodelavcem RTVS. "Z zaskrbljenostjo spremljamo žaljive komentarje, ki mejijo na sovražni govor, in tovrstno komunikacijo odločno obsojamo, sploh če so napadi usmerjeni neposredno proti posamezniku," so zapisali.

Zavzemajo se za dostojno in konstruktivno komunikacijo ter odprt prostor za svobodno izražanje mnenj in njihovo pluralnost, grožnje in žaljive zapise pa razumejo kot poskus vplivanja na novinarsko in uredniško delo.

"Apeliramo na vse posameznike, vplivne interesne skupine in nenazadnje tudi medije, da se v Slovenijo vrne kultura javnega dialoga," so še zapisali v sporočilu za javnost.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta