SD proti Hojsu: Zakaj le Thompson

Uroš Esih Uroš Esih
08.06.2020 18:00

Opozicijske stranke razen SNS podpirajo predlog interpelacije, ki ga predlaga SD, a bi jo širile tudi na druga področja delovanja ministra: neprimerno komuniciranje, razrešitev šefa NPU, pritiske na policijo, protestnike in drugo.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Stranke opozicije se morajo zediniti, ali gre pri Hojsu le za Thompsona ali za kaj več, kajti očitajo mu še marsikaj. 
Robert Balen

Minilo ni niti sto dni vlade Janeza Janše, pa si je njegova vladna ekipa v rekordno kratkem času pridelala že drugo interpelacijo zoper delo ministra. Prvo, zoper gospodarskega ministra in podpredsednika vlade Zdravka Počivalška, ki jo bo državni zbor obravnaval ta četrtek, je vložila največja opozicijska stranka LMŠ s podpisi opozicijskih SD, Levice in SAB. Očitajo mu nepravilnosti pri nakupu zaščitne opreme v epidemiji.
Drugo, zoper ministra za notranje zadeve (MNZ) Aleša Hojsa, želi vložiti SD. Predsedujoča stranki Tanja Fajon jo je naročila le dober teden po tem, ko je prevzela vajeti SD. Bo med LMŠ in SD, konkretno med njunima predsednikoma Marjanom Šarcem in Fajonovo, tudi skozi vlaganje interpelacij potekal boj za položaj liderja opozicije?
Thompson le "vrh ledene gore"
Glavni povod za interpeliranje Hojsa je bila odločba ministrstva za notranje zadeve, ki omogoča Thompsonov koncert v Mariboru, je razlagal vodja poslanske skupine SD Matjaž Han. "Gre za zadevo, ki se ne bi smela zgoditi, ker upam, da v 21. stoletju v Sloveniji ne bomo poveličevali ustaškega režima," je še pojasnil. S tem stališčem se pravzaprav strinjajo vse parlamentarne stranke z izjemo SDS.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta