SDS tudi nad Rizmana. Preberite Matozov opomin. Odziv: "Grožnje, žalitve in diskreditacije nas ne bodo prestrašile!"

DR
21.02.2020 11:34

Odvetniška pisarna Matoz je opomin poslala tudi Rudiju Rizmanu, ker naj bi z nastopom v Odmevih posegel v ugled in dobro ime stranke SDS. Podobno je storila tudi v primeru predsednika vlade v odstopu Marjana Šarca. Tokraten odziv Rudija Rizmana, ki je v začetku tedna s 75 podpisniki opozoril na sestavljanje koalicije pod vodstvom Janeza Janše, obljavljamo v nadaljevanju v celoti.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Franci Matoz in Janez Janša
Tit Košir

Pred nekaj dnevi je 75 podpisnic in podpisnikov pisma "Obvarujmo občutljivo slovensko demokracijo pred avtoritarno oblastjo!", ki so se mu kasneje pridružili še številni drugi z željo po podpisu, javnosti posredovalo svoje opozorilo glede politične prihodnosti Slovenije. V njem pišemo, da si naša relativno mlada demokracija ne more in ne sme privoščiti nove avtoritarnosti, orbanizacije in nacionalističnega populizma, med drugim pa tudi ne nezakonitega financiranja strank iz tujih virov in zastrupljanja s politično propagando medijev.
Danes, le štiri dni po javni objavi naših stališč, lahko ogorčeno ugotavljamo, da smo zaradi pisma doživeli plaz skrbno načrtovanih osebnih diskreditacij, nizkotnih žalitev, laži, poniževanj in manipulacij. Čeprav ne moremo reči, da nismo pričakovali takšnih reakcij, so te na najbolj brutalen in primitiven način pokazale, kako prav smo imeli v svojih ugotovitvah, da v Sloveniji že živimo globoko politično enoumje, ki je pripravljeno s pomočjo svojih medijskih trobil brez zadržkov kompromitirati svoje nasprotnike.

Rudi Rizman
Tit Košir
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta