Šarec: Prejel sem "prijazno" pismo s strani odvetnika stranke SDS. Pravi, da sem nedostojno govoril o stranki

Ž.V.
10.02.2020 14:18
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Robert Balen

Premier v odhajanju Marjan Šarec je, kot je sporočil preko družbenega omrežja Facebook, prejel "prijazno" pismo od odvetnika najmočnejše parlamentarne stranke SDS. Šarec piše, da pismo "pravi, da sem nedostojno govoril o stranki in da bom prejel tožbeni zahtevek, če se ne opravičim. No, se opravičujem, če sem izrazil svoje mnenje, ki ni osamljeno". V nadaljevanju Šarec dodaja, da "nenazadnje (še) živimo v svobodni državi". A opozarja, da je zlasti s tem pismom lepo izražena prihodnost, "če bo sestavljena vlada stranke SDS". Ob koncu dodaja, da ga očitno že vidijo v opoziciji, "glede na to, da so mi poslali na elektronski naslov Državnega zbora. Očitno je želja po oblasti močna". 
V pismu navajajo: 
"Pravici do varstva ugleda in dobrega imena naše stranke ste kršili z naslednjimi škodljivimi izjavami, ki vsebujejo več neresničnih in žaljivih trditev o ravnanju naše stranke:
- dne 31. 1. 2020 ste v oddaji Dnevnik, ki je bila predvajana na TV Slovenija 1, ki je ob 19.10 uri povedali: 'S tako stranko je težko sodelovati, ki pač izvaja metode kakršne izvaja. Se pravi sovražni govor, potem tudi se financira iz Madžarske.'
- dne 31. 1. 2020 ste v oddaji Odmevi, ki je bila predvajana na TV Slovenija 1 ob 22.09 uri, izjavili: 'S tako stranko je težko sodelovati, ki pač izvaja medote kakršne izvaja, se pravi sovražni govor, potem se tudi financira iz Madžarske in vse tisto kar je znano v zvezi s to stranko.'
Ni dvoma, da ste s svojimi izjavami protipravno posegli v ugled in dobro ime naše stranke. 

/.../
Glede na navedeno zahtevamo, da nemudoma prenehate s kršitvami osebnostnih pravic naše stranke, in sicer tako, da v skladu s 178. členom OZ nemudoma prekličete poprej navedene izjave, sicer bomo primorani zoper vas sprožiti vse potrebne postopke za odvrnitev dodatne škode, ki bi morebiti nastala naši stranki. Izjave morate preklicati na enak način, kot ste jih podali, morajo biti tudi na enak način podane oziroma objavljene."
{facebookpost}https://www.facebook.com/Sarec.Marjan/posts/730423814153795{/facebookpost}

{twitter}https://twitter.com/strankaSDS/status/1226866801872703488{/twitter}
 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta