Se je Janković vpletel v razpis za direktorja Kina Šiška? Dvema kandidatoma predlagal umik kandidature

M.R.
05.12.2023 12:34

Potem ko je Simon Kardum ob imenovanju za člana uprave RTV Slovenija zapustil položaj direktorja Kina Šiška, je bil objavljen razpis za njegovega naslednika. Vmešal naj bi se bil kar sam ljubljanski župan Zoran Janković.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Kino Šiška od septembra nima direktorja s polnim mandatom.
Tit Košir

O tem danes poroča portal N1, ki navaja, da so na razpis prispele tri prijave, od tega pa naj bi le dva kandidata izpolnjevala razpisne pogoje. Obema kandidatoma naj bi bil ljubljanski župan Zoran Janković svetoval, naj kandidaturo umakneta. 

Kandidiral je Mitja Bravhar, ki je bil v času, ko je bil direktor Kina Šiška Simon Kardum, njegov pomočnik za menedžment in finance. Takoj po odhodu Karduma je bil imenovan za vršilca dolžnosti direkorja, še istega dne pa so objavili tudi razpis za direktorja s polnim mandatom. Popolna je bila tudi prijava glasbenega urednika na radiu Val 202 Žige Klančarja

Ljubljanski župan Zoran Janković je že povedal, da so vladi že podali namero o postavitvi sežigalnice na Barju.
Robert Balen

Vendar pa sta tako Bravhar kot Klančar svoji kandidaturi kmalu umaknila. To sta po poročanju N1 storila po srečanju z Jankovićem. V županovem kabinetu so za N1 potrdili, da jima je Janković predlagal umik kandidatur. Niso pa pojasnili, zakaj je to storil. Bravhar je za N1 povedal, da je to storil iz osebnih razlogov in da se še naprej vidi v upravi Kina Šiška. 

N1 še poroča, da naj bi bil Jankovićev glavni kandidat za direktorja Tibor Mihelič Syed, sedanji direktor Slovenskega mladinskega gledališča. Klančar naj bi bil na pogovor k Jankoviću prišel prav z Miheličem Syedom, na pogovoru pa naj bi se bili vsi strinjali, da je Mihelič Syed primernejši za vodenje Kina Šiška. To naj bi bil tudi razlog, da je Klančar odstopil od kandidature. Mihelič Syed se na septembrski razpis sicer ni prijavil, tudi zdaj pa še ni popolnoma prepričan, ali se bo prijavil na ponovljeni razpis, še poroča N1.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta