Zadnji korak do nove uprave: Zaposleni na RTV Slovenija volijo delavskega direktorja

STA, M.R.
16.08.2023 07:32

Zaposleni na RTV Slovenija (RTVS) v drugem krogu volijo delavskega direktorja, ki bo eden od štirih članov uprave zavoda. Izbirali bodo med športnim novinarjem Francijem Pavšerjem in predsednikom sveta delavcev Robertom Pajkom.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Robert Balen

Franci Pavšer in Robert Pajek sta v prvem krogu 25. julija dobila največ glasov. V prvem krogu je glasovalo 906 od 2041 volilnih upravičencev, kar predstavlja 44,39-odstotno volilno udeležbo. Uprava bo začela delo, ko bo delavski direktor izvoljen. 

Svet zavoda je za predsednika štiričlanske uprave imenoval dolgoletnega zaposlenega na Radioteleviziji Slovenija (RTVS) Zvezdana Martiča, za dva člana uprave pa na Martičev predlog direktorja Centra urbane kulture Kino Šiška Simona Karduma in Andreja Trčka iz pravne pisarne RTVS.

Martič je od 3. avgusta tudi v. d. generalnega direktorja zavoda, saj je svet zavoda tedaj s tega mesta razrešil Andreja Graha Whatmougha.

Uprava bo v skladu z novelo zakona o RTVS, ki je bila potrjena na referendumu novembra lani, vodila zavod namesto generalnega direktorja, kot je veljalo po prejšnji ureditvi. Odločala bo z večino glasov vseh svojih članov. V primeru enakega števila glasov bo odločilen glas predsednika uprave.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta