"Slovenija ti bo iskreno hvaležna." Ljudmila Novak ima za Janeza Janšo namig

M.R., B.P.
29.11.2022 14:01

Po porazu desnice na nedeljskih referendumih, ko so se odnosi med NSi in SDS spet začeli zaostrovati, se je odzvala evropska poslanka Ljudmila Novak.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Ljudmila Novak in Janez Janša
Andrej Petelinšek

"Janez, namig. Ob očitnem majanju tvojega stolčka vstani in pojdi. Slovenija ti bo iskreno hvaležna," je danes tvitnila nekdanja predsednica stranke NSi in evropska poslanka Ljudmila Novak. Odzvala se je na zapis prvaka SDS Janeza Janše, ki je komentiral včerajšnje besede sedanjega predsednika NSi Mateja Tonina v oddaji 24ur zvečer na Pop TV. 

Tonin je namreč sinoči dejal: "Na vprašanje, ali bo NSi še sodelovala v vladah, ki jih bo vodil Janez Janša, je odgovor ne. Če pa bomo sodelovali v vladah, kjer bo zraven tudi SDS, je odgovor da."  Poleg tega je tudi povedal, da se vse stvari, pri katerih posredno ali neposredno sodeluje Janša, "praktično izrodijo v odločanje o njem" ter da je to za "desno sredino na dolgi rok škodljivo"

Janša je tako danes zjutraj Toninove besede komentiral z naslednjim tvitom: "Ah, to smo nekaj let že poslušali od Ljudmile Novak, ki potem nikoli ni bila postavljena pred to dilemo. Odstavili so jo namreč ravno tisti, ki so ji prej položili te besede v usta. In ustoličili Mateja Tonina, ki se iz te lekcije ni nič naučil."

Odnosi med stranko SDS in Ljudmilo Novak so že dalj časa napeti. "Pokati" so začeli leta 2016 na zborovanju "v obrambo Slovenije" na ljubljanskem Trgu republike, ki so ga pripravili Zbor za republiko, Združenje VSO, SDS, NSi in SLS. Prisotni so takratno predsednico NSi celo izžvižgali. "Dovolj te imamo, kaj nakladaš," so besede Ljudmile Novak o tem, da je treba pomagati ljudem in da Slovenija potrebuje demokratično desnico, glasno komentirali Janševi privrženci.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta