Slovenski operaterji začasno z brezplačnimi klici v Turčijo in Sirijo

N.S., STA
10.02.2023 13:26

Telekom Slovenija je za svoje uporabnike na območjih Turčije in Sirije začasno uvedel brezplačen prenos podatkov, brezplačne klice in sporočila. Podoben ukrep sta pred tem že napovedala tudi A1 in Telemach.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Andrej Petelinšek

"Našim uporabnikom, ki so na navedenih območjih, do konca februarja med gostovanjem v omrežjih turških in sirskih operaterjev zagotavljamo brezplačen prenos podatkov, brezplačne klice in sporočila," so v največjem operaterju v državi pojasnili za STA. Vse aktivnosti za brezplačno komunikacijo bodo uredili individualno, zato uporabnike prosijo, se se jim po prejetju računa javijo na elektronski naslov info@telekom.si ali na brezplačno številko 080 8000, v primeru klica iz tujine pa na številko +386 41 700 700.

Podobne ukrepe sta v četrtek napovedala tudi operaterja A1 in Telemach. Iz A1 Slovenija so tako sporočili, da bodo svojim uporabnikom omogočili brezplačno gostovanje na prizadetih območjih Turčije in Sirije. Do konca meseca bodo tako na voljo brezplačni klici, sporočila sms in mms ter prenos podatkov. Storitve, ki bodo izvedene v Turčiji in Siriji, bodo sicer obračunane na mesečnem računu, pri A1 Slovenija pa uporabnike naprošajo, da dajo reklamacijo računa, ki bo tudi odobrena. Dodajajo, da bodo še vedno delovale finančne blokade pri prenosu podatkov v tujini. V primeru, da do tovrstne blokade pride, jo je moč izključiti in še naprej uporabljati prenos podatkov na prizadetih območjih. A1 si pri tem pridružuje pravico uporabnika opozoriti ali obračunati storitve po ceniku, če bi zaznal zlorabo ali ekscesno rabo storitev.

V Telemachu bodo medtem glede na izredne razmere do vključno 15. februarja naročnikom brezplačno omogočili 1000 minut za mednarodne klice v Turčijo in Sirijo iz mobilnih in fiksnih omrežij. V tem obdobju bomo zagotovili tudi brezplačno gostovanje za uporabnike, ki so v Turčiji. Telemachu se z brezplačnimi klici in gostovanjem v Turčiji pridružujejo tudi drugi telekomunikacijski operaterji znotraj United Group.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta