SMC in DeSUS pripravljena na nadaljevanje pogovorov z Janšo, NSi po sestanku izjav ne daje

DR, STA
07.02.2020 15:53

Pogovori za morebitno oblikovanje nove koalicije se bodo nadaljevali prihodnji teden, so po današnjih pogovorih s SMC, DeSUS in NSi sporočili iz SDS. Drugih izjav v tej stranki ne nameravajo dati. Iz sporočil SMC in DeSUS je razbrati, da so tudi oni pogovore pripravljeni nadaljevati. V NSi po sestanku izjav niso dajali.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Robert Balen

Predsednik SMC Zdravko Počivalšek je ob odhodu s pogovora s prvakom SDS Janezom Janšo glede morebitnega oblikovanja nove vlade za STA in Delo povedal, da so se odzvali povabilu, pogovori so bili konstruktivni in jih bodo najverjetneje nadaljevali. Več ni razkril.
Počivalšek pa se je na Twitterju odzval na izjavo predsednika vlade in LMŠ Marjana Šarca, da si predsednik SMC, kateremu je ponudil sodelovanje pred morebitnimi predčasnimi volitvami, "s pogajanji na drugi strani nekako zapravlja zaupanje na naši strani". "Marjan Šarec ima še vedno možnost in čas, da svojo televizijsko povabilo dopolni tudi s konkretno ponudbo za sodelovanje. To bo najboljši način za utrjevanje zaupanja," je tvitnil prvak SMC.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta