So Slovenci res okupirali morje mimo zapovedi #ostanidoma? Mariborčanka v Kopru: "Korono bomo preživeli, to pa ... Strah me je"

29.03.2020 12:56

Vladni uradni govorec Jelko Kacin napovedal ostrejši odlok o omejitvah gibanja in združevanja.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Piran. Slika je simbolična.
Profimedia

So Slovenci z vseh koncev države, naveličani #ostanidoma v koronadobi, v soboto res množično okupirali obmorske kraje, Bled ...? Na družbenih omrežjih je razbohotena debata, kaj da je oziroma ni res. Toliko bolj po sobotni napovedi iz vlade, da bo že v nedeljo spisan ostrejši odlok o omejitvah gibanja in združevanja zaradi domnevno neodgovornih sodržavljanov, ki da so ta vikend precej množično povsod: na obmorskih sprehajalnih poteh, ob Blejskem jezeru.. Krožijo fotografije otrok na igralih, čeprav je okrog igrišč trak, ki prepoveduje dostop. 
{twitter}https://twitter.com/JelkoKacin/status/1244012669520285696{/twitter}
{facebookpost}https://www.facebook.com/obcinaizola/posts/1512788818901838{/facebookpost}
Tako daleč je šlo v soboto, da so se začeli oglašati lastniki avtomobilov neprimorskih registracij, ki so te dni iz različnih razlogov zunaj krajev svojih stalnih prebivališč in se, ugotavljajo z grenkobo, zdaj ko bi morali stopiti vsi skupaj proti bolezni, počutijo vse bolj nezaželjeni in celo ogroženi. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta