Šole bodo zaprte. Ministrica Simona Kustec v Tarči: Šolanje na daljavo je zdaj najbolj optimalno

(tre), VČ
12.11.2020 18:58
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Andrej Petelinšek

Učenci in dijaki se bodo od doma izobraževali še dva tedna. Vrtci bodo zaprti, izjema je nujno varstvo. Po besedah ministra za zdravje Tomaža Gantarja na četrtkovi tiskovni konferenci, ko je predstavljal nove omejitve v drugem valu epidemije, ki jih je sprejela vlada, je tak ukrep potreben, čeprav se je število okuženih med učitelji in učenci zmanjšalo po 26. oktobru, ko so, v jesenskem valu epidemije covida-19, prvič omejili vstop v šole. V kolikor bi samo ta ukrep sprostili, se bojijo, da bi se število obolelih povečevalo vsak dan.

"Zavedamo se, da mora izobraževanje potekati v šolah, a glede na število okužb je zdaj najbolj optimalno šolanje na daljavo," je zvečer za Tarčo TV Slovenija povedala ministrica za izobraževanje Simona Kustec.

Taka odločitev vlade ni presenetila predsednika Združenja ravnateljev osnovnih in glasbenih šol Gregorja Pečana, glede na trenutno število obolelih in hospitaliziranih. Ob tem je dodal, da so šole na podaljšani pouk na daljavo pripravljene. A je vsem pedagogom razumljivo, da pouk na daljavo ne more nadomestiti pouka v učilnicah. Želijo si, da bi se epidemiološka slika toliko izboljšala, da bi naši strokovnjaki brez slabe vesti ponovno odprli šole. Do takrat pa, tako Pečan, ostaja retorično vprašanje, na kakšen način so druge države s primerljivo ali slabšo epidemiološko sliko od nas ocenile, da šole vendarle morajo ostati odprte. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta