Štajerska avtocesta ponovno odprta

Franja Žišt Franja Žišt
05.08.2023 11:25

Z DARS-a so ob 14.30 sporočili: "Štajerska avtocesta je po odpravi posledic poplav in pregledu znova v celoti odprta v obe smeri. Želimo vam varno vožnjo!"

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Dars

Od včeraj sredi dneva do danes okoli 14.30 je bila štajerska avtocesta zaprta med Žalcem in Vranskim proti Ljubljani ter med Blagovico in Šempetrom proti Mariboru, zaprti pa so bili tudi uvozi na avtocesto. Poti med Ljubljano in Mariborom ni bilo mogoče opraviti niti po okoliških cestah. Tako je bila pot med Ljubljano in Mariborom mogoča po avtocesti Ljubljana - Obrežje ter naprej po cestah Brežice - Bistrica ob Sotli - Mestinje - Šentjur - Celje ali Brežice - Bistrica ob Sotli - Mestinje - Podplat - Poljčane - Slovenska Bistrica ali pa čez Hrvaško do Zagreba proti Gruškovju in proti Mariboru.

Šempeter je bil poplavljen. Zato je tudi avtocesta zaprta.
Miha Bergant

Poveljnik civilne zaščite Srečko Šestan dopoldne še ni imel informacij, kdaj bi lahko stekel promet na tem območju in kako varen je obvoz čez jug države. So pa iz Darsa dopoldne sporočili, da je voda na štajerski avtocesti končno odtekla in poteka čiščenje vozišča. "Po pregledu mostu čez Savinjo na odseku med Šentrupertom in Žalcem, kjer so bile poplave najobsežnejše, pričakujemo, da bo promet na še vedno zaprtem delu štajerske avtoceste znova varno stekel danes zgodaj popoldne," so sporočili.

Z DARS-a so ob 14.30 sporočili: "Štajerska avtocesta je po odpravi posledic poplav in pregledu znova v celoti odprta v obe smeri. Želimo vam varno vožnjo!"

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta