Stavka v Termah Maribor preklicana

Nina Ambrož Nina Ambrož
21.12.2019 14:16

Delavci in vodstvo Term Maribor so dosegli sporazum. Dogovorili so se za dvig minimalnh plač.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Igor Napast

V Termah Maribor in njihovi odvisni družbi Hotel Bellevue Pohorje (HBP), ki obvladujejo hotele Habakuk, Mercure, Ibis in youth hostel Uni ter za zdaj še gostilno Pri treh ribnikih, stavke od 24. decembra do 30. decembra ne bo. Takšen razplet je bil pričakovan. Stavke si v času novoletnih praznikov ne bi privoščil nihče, ki se gre vsaj približno resen posel v turizmu. Terme pa so eden večjih, dlje časa delujočih turističnih akterjev. Med mariborskimi hotelirji so družba, ki v Mariboru ponuja več kot polovico hotelskih ležišč, skupno imajo 940 postelj.
Stavkovni odbor, sindikat in vodstvo podjetij Terme in HBP, ki ju vodi Igor Kertsman, skupno pa zaposlujeta 180 ljudi, so danes dopoldan sestankovali in našli soglasje. Stavka absolutno sicer še ni izključena, če poslovodstvo ne bo izpolnilo obljub, bodo delavci protest znova obudili. Med stavkovnimi temami so bile mizerne, minimalne plače, slaba organizacija dela in primanjkljaj delavcev, izčrpavanje družbe in prodaja premoženja, zlasti hotela Bellevue, za katerega naj bi pravkar sklepali kupčije.

Igor Napast
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta