Študenti ostali brez bonov in plačevali polno ceno. Bodo dobili denar nazaj?

Asja Lednik
13.11.2018 10:11

Včeraj so se pojavile težave s koriščenjem študentskih bonov in povzročile slabo voljo med študenti.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profimedia

"Prišel sem na kosilo v enega od gostinskih lokalov v okolici fakultete za družbene vede, se najedel in hotel plačati. Ko sem želel vnovčiti študentski bon, naprava mojega telefona ni zaznala. Večkrat sem poskusil poklicati, ampak brez uspeha," začne pripovedovati sogovornik o včerajšnji situaciji. "Natakarico sem prosil, naj prinese drugo napravo, ker jih imajo po navadi več. Prinesla jo je, ampak samozavestno trdila, da je težava v mojem telefonu. Po približno desetih poskusih klicanja mi je povedala, da bom pač moral plačati polno ceno kosila," pove študent. 

"Če bi vedel, da sistem ne dela, ne bi niti jedel"

Včeraj v dopoldanskem času je prišlo do težav pri koriščenju študentskih bonov, pri čemer sistem ni delal, študenti pa niso mogli koristiti bonov. Dogodek je povzročil precej slabe volje, predvsem zato, ker je marsikdo moral plačati polno ceno obroka. Tako pripoveduje tudi študent, ki je svojo včerajšnjo izkušnjo opisal zgoraj. "Če bi vedel, da sistem ne dela, ne bi niti jedel. Tako pa sem to ugotovil šele na koncu. Poleg glavne jedi sem tako moral posebej plačati tudi juho, ki mi kot študentu sicer pripada," pripoveduje študent ljubljanske ekonomske fakultete. "Najbolj me je zmotilo to, da so zaposleni trdili, da so pred desetimi minutami boni še delali in me hoteli na vsak način prepričati, da je napaka z mojim telefonom."
Podobno situacijo je imel tudi študent v drugem gostinskem lokalu v okolici ljubljanske fakultete za družbene vede. "Srečo sem imel, da sem, še preden sem dobil hrano, poklical številko za bone in ugotovil, da ne delajo. Tako mi ni bilo treba plačevati," je povedal.

Client of cafe making transfer payment through smartphone app, Image: 351549641, License: Royalty-free, Restrictions:, Model Release: yes, Credit line: Profimedia, Alamy
Profimedia

Študenti lahko dobijo denar nazaj

Na vprašanje, kaj lahko storijo študenti, ki so včeraj plačali polno ceno obroka, odgovarjajo: "Obdrži račun, ki mu kasneje služi kot dokazilo, da je pri določenem ponudniku unovčil subvencijo. Če se ugotovi, da je bila težava na naši strani oziroma strani našega izvajalca sistema, se mu na podlagi zahtevka povrnejo nastali stroški."
Na Študentski prehrani opozarjajo, da je potrebno v primeru, ko študentski boni ne delujejo zgolj pri enem ponudniku, nemudoma obvestiti njih. "Povečini to informacijo dobimo kar od ponudnika samega. Kot rečeno, so izpadi redki in študent običajno po več poskusih uspešno unovči subvencijo ali pa se vrne po odpravljeni napaki h gostincu."
"Da ne bi deloval cel sistem, se je zgodilo zgolj nekajkrat v devetih letih," so povedali na Študentski prehrani in dodali, da sicer študente o napakah obveščajo na spletni strani, Facebooku in drugih kanalih. 
{facebookpost}https://www.facebook.com/studentska.prehrana/posts/1130879197077827{/facebookpost}
{facebookpost}https://www.facebook.com/studentska.prehrana/posts/1130910623741351{/facebookpost}
A mnoge študente je bolj kot tehnična napaka zmotil odnos zaposlenih v posameznih gostinskih lokalih, ki so za napako okrivili mobilne telefone študentov, niso pa pomislili, da je težava na strani ponudnika.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta