Svetniki bodo glasovali o takojšnji vrnitvi Studia City z Marcelom Štefančičem v program

B. P., Va
18.05.2022 12:38

Uvrstitev te točke na dnevni red ponedeljkove seje programskega sveta RTV Slovenija so zahtevali med drugim trije predstavniki zaposlenih med programskimi svetniki. Ne bo pa to edina vroča tema.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Studio Studia City
Večer

Takojšnja vrnitev oddaje Studio City na spored prvega programa Televizije Slovenije, v enakem terminu, z enako uredniško ekipo in z voditeljem Marcelom Štefančičem. To je točka na dnevnem redu seje programskega sveta RTV Slovenija, ki jo je predsednik Peter Gregorčič sklical za ponedeljek, 23. maja. 

Nastaja programska škoda 

Uvrstitev te točke na dnevni red so dosegli predstavniki zaposlenih v programskem svetu RTVS Sašo Hribar, Robert Pajek in Gregor Drnovšek pa Geza Filo, Slavko Splichal, Rok Hodej in Anuša Gaši. Trdijo, da z neoddajanjem Studia City nastaja programska škoda, prav tako RTV Slovenija s tem ne uresničuje sprejetega programsko-produkcijskega načrta, pristojni pa ignorirajo vse pozive zunanje in notranje javnosti. Pristojne zato pozivajo, da Štefančičev Studio City vrnejo v program, in to že v ponedeljek, 30. maja.   

Med drugim so se za vrnitev oddaje v program zbirali tudi podpisi. Predstavniki Inštituta 8. marec so tako v začetku aprila ustvarjalcem oddaj Studio City, Tarča in Tednik v znak podpore predali 40.000 podpisov.

Kot je znano, Studio City v dosedanjem formatu ne oddaja, ker Marcelu Štefančiču, ki ga je vsak ponedeljek zvečer vodil skoraj četrt stoletja, na RTV Slovenija niso podaljšali pogodbe. Generalni direktor RTV Slovenija Andrej Grah Whatmough je zaključek posvetov vodstva RTVS o prihodnosti Studia City obljubil do 23. maja in nove seje programskega sveta ... 

Bo Natalija Gorščak spet direktorica televizije?

Preden se bodo izrekli o vrnitvi Studia City v program, bodo programski svetniki v ponedeljek glasovali o kandidatki za direktorico Televizije Slovenija Nataliji Gorščak. Če bi predlog generalnega direktorja Andreja Graha Whatmougha, ki je sicer avgusta lani Natalijo Gorščak po hitrem postopku razrešil, podprli, je pričakovati, da se bo Studio City v stari sestavi kmalu spet vrnil na televizijske zaslone.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta