Sviz: Zbranih več kot 17 tisoč podpisov pod poziv k odstopu Simone Kustec

M.R.
21.05.2021 11:40
V Sindikatu vzgoje, izobraževanja, znanosti in kulture Slovenije (Sviz) so zbrali več kot 17 tisoč podpisov pod poziv k odstopu ministrice za izobraževanje Simone Kustec.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Sredi marca je ministrica Simona Kustec (SMC) v državnem zboru uspešno prestala interpelacijo.
Robert Balen

Podpise so začeli zbirati 5. maja, do te srede pa so jih zbrali 17.113, so danes sporočili iz Sviza. Poudarjajo, da podpisniki vodenje šolskega resorja dnevno občutijo ob svojem delu in lahko "kvalificirano ocenijo odločitve in ravnanje šolske oblasti". Zato po njihovem mnenju ministrica tega ne bi smela razumeti drugače "kot izraz očitnega nezadovoljstva z njenim delom".

Očitajo ji, da je v času njenega mandata skoraj popolno odsotnost samokritičnosti in neprevzemanje odgovornosti pravzaprav stalnica. "Zato ne bi smela spregledati, da ji zaposleni izrekajo nedvoumen očitek, da ni kos svojim nalogam in zadolžitvam ter da njeno vztrajanje na čelu ministrstva škoduje kakovosti vzgoje in izobraževanja v naši državi," so zapisali. 

Hkrati pa so še opozorili, da se številni niso želeli podpisati pod poziv k odstopu zaradi "bojazni pred morebitnimi negativnimi posledicami v luči zaničevalnega, represivnega in kaznovalnega delovanja aktualne Vlade RS". " Številni zaposleni pa so obenem izražali tudi pomisleke o splošni smiselnosti pozivanja k odstopu nekoga, ki se je tako očitno prepustil v vodenje drugim in zgolj želi nekritično samozavestno vztrajati na položaju," so zaključili.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta