To bo po novem počela Helena Cvikl

M.St
06.09.2019 19:21

Vlada jo je imenovala za v.d. generalne direktorice Direktorata za turizem na predlog Zdravka Počivalška, gospodarskega ministra in bodočega prvaka SMC, za katero je šla Helena Cvikl na majske evropske volitve

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Helena Cvikl
Arhiv Večera

Vlada je sprejela sklep, da se s položaja generalne direktorice Direktorata za turizem v Ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo, razreši Renato Martinčič in za vršilko dolžnosti generalne direktorice Direktorata za turizem imenuje mag. Helena Cvikl. Ta je bila do letos direktorica mariborske Višje strokovne šole za gostinstvo in turizem. Novega mandata ni dobila. Na položaj jo je predlagal gospodarski minister Zdravko Počivalšek, ki bo še ta mesec od Mira Cerarja prevzel stranko SMC. Na listi SMC, na drugem mestu, se je Cviklova maja neuspešno potegovala za položaj evropske poslanke. Novo funkcijo bo prevzela 16. septembra, kot vršilka dolžnosti lahko deluje največ šest mesecev oziroma do imenovanja generalnega direktorja Direktorata za notranji trg po opravljenem natečajnem postopku. Cviklova se je v zadnjih mesecih omenjala tudi v kadrovskim kombinacijah za prevzem kakšnega položaja znotraj mestne občine Maribor, a z mariborskim županom Sašem Arsenovičem očitno nista našla skupnega jezika. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta