Trg dela: Na Brnik prihajata tudi Lufthansa in Swiss. Leteli bodo v Frankfurt, München in Zürich

Gregor Grosman, STA
02.10.2019 12:04

Okrožno sodišče v Kranju začelo stečajni postopek Adrie Airways, v stečaju tudi letalska šola Adrie Airways.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Reuters

Letalski družbi Lufthansa CityLine in Swiss International Air Lines, obe sodita v skupino Lufthansa, bosta leteli na in z ljubljanskega letališča. Lufthansa bo že v prihajajoči zimski sezoni (od 27. oktobra naprej) Brnik dvakrat dnevno povezovala z letališčem v Frankfurtu, uporabljali pa bodo letala Bombardier CRJ900, kakršna je večinoma imela v svoji floti tudi Adria Airways. Povezavo z Münchnom bo nemška letalska družba vzpostavila 1. novembra, leteli bodo dnevno, prav tako z 79-sedežnim CRJ900. 

Reuters
Marko Vanovšek
Robert Balen

Okrožno sodišče v Kranju začelo stečajni postopek Adrie Airways

Kranjsko okrožno sodišče je danes začelo stečajni postopek Adrie Ariways, potem ko je vodstvo družbe zaradi insolvenčnosti to predlagalo v ponedeljek. Stečaj bo vodil upravitelj Janez Pustatičnik, upniki letalskega prevoznika pa imajo tri mesece časa, da prijavijo svoje terjatve in izločitvene pravice v stečajnem postopku. Zadnji dan roka za prijavo terjatev ter ločitvenih in izločitvenih pravic v stečajnem postopku je 3. januar 2020, je razvidno iz današnje objave okrožnega sodišča na spletni strani Ajpesa.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta