Tudi na sodišču danes brez odločitve: Gen-I še vedno brez vodstva

Timotej Milanov Timotej Milanov
26.01.2022 15:25

V Gen-I za začasnega poslovodjo predlagajo Igorja Koprivnikarja, v Gen energiji pa predlagajo, da bi družbo začasno vodila štiričlanska uprava z Martinom Novšakom na čelu

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Zgodba o imenovanju uprave Gen-I se nadaljuje. 

Robert Balen

Danes je bil na okrožnem sodišču v Krškem nov narok v zvezi z imenovanjem začasne uprave Gen-I, a tudi tokrat sodišče ni sprejelo odločitve. Po poročanju Slovenske tiskovne agencije je odvetnik Stojan Zdolšek, ki v zadevi zastopa Gen-I in Gen-EL, povedal, da so sami predlagali, da sodišče za začasnega poslovodjo največ za eno leto imenuje Igorja Koprvnikarja, sicer tudi člana prejšnje uprave pod vodstvom Roberta Goloba. Gen energija nasprotno predlaga, da bi družbo začasno vodila štiričlanska uprava, ki bi jo sestavljali Martin Novšak, Jure Soklič, Igor Kržan in Primož Stropnik. V Gen-I bodo zdaj v osmih dneh preučili vlogo Gen energije. 

Na včerajšnji skupščini družbenika Gen-I, to sta družbi Gen enegija in Gen-EL, spet nista uspela doseči dogovora o novi upravi največjega slovenskega trgovca z elektriko. To je bil že tretji neuspešen poskus, da bi imenovali novo vodstvo družbe, ki jo trenutno vodijo pooblaščenci. Kot smo že poročali, je novembra lani potekel mandat upravi pod vodstvom Roberta Goloba. Ta je želel družbo voditi še en mandat, s čimer pa niso soglašali lastniki družbe. Nadzorni svet Gen energije, ki ga vodi Cvetko Sršen, je takrat dosegel, da je zastopnik družbe na skupščini predstavil drug predlog. A ta ni bil uspešen, saj morata družbenika v skladu z družbeno pogodbo pri imenovanju uprave doseči soglasje. Najprej je bil tako zavrnjen predlog, da bi vodenje uprave Gen-I prevzel Jure Soklič, sicer član nadzornega sveta Gen energije. Dan pred iztekom mandata prejšnje uprave pa podpore družbenikov ni dobil niti predlog, da bi predsednik uprave Gen-I postal generalni direktor Gen energije Martin Novšak. Na tokratni skupščini o morebitnih kandidatih sploh niso odločali. "V odsotnosti predhodne uskladitve družbenikovniso bile podane predpostavke za odločanje družbenikov. Skladno z družbeno pogodbo družbe GEN-I bo skupščina družbenikov ponovno sklicana najkasneje v roku 30 dni,” so po skupščini sporočili iz podjetja. Robert Golob je v ponedeljek na tiskovni konferenci sporočil, da je preklical soglasje k imenovanju in da se podaja v politiko.  

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.