Tudi Primorske novice v medijski imperij Martina Odlazka, novinarji verjamejo, da novi lastniki ne bodo posegli v uredniško avtonomijo

DR
24.05.2021 14:40
Splošna plovba je prodala svoj 52-odstotni delež.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Sedež Primorskih novic v Kopru
Sašo Bizjak

Primorske novice imajo novega lastnika. Vodstvo medijske hiše iz Kopra je kolektiv danes obvestilo, da je dosedanja večinska lastnica, portoroška Splošna plovba, prodala svoj poslovni delež družbam iz kroga Martina Odlazka, in sicer Svetu24, Salamonu in Curatorju. Očitno se bodo na ta način skušali izogniti presoji regulatorjev oziroma v tem primeru ministrstva za kulturo.

V vodstvu Primorskih novic, kjer že več let poslujejo z izgubo, so zaposlenim zapisali, da je želja vseh udeleženih, da bodo uspešno sodelovali in obstali na trgu medijev, verjamejo, da bo ta sinergija prinesla veliko pozitivnih učinkov. V Odlazkovo medijsko skupino sodi poleg mnogih radijskih postaj tudi več časnikov in revij (Svet24, Reporter ...). 

Leta 2020 so Primorske novice ustvarile dobre tri milijone evrov prihodkov, leto prej so jih imele skoraj 3,4 milijona evrov. Lani so imele slabih 130.000 evrov čiste izgube. V podjetju je bilo lani v povprečju slabih 61,86 zaposlenih. 

Družbe Svet24, Salomon in Curator nova, ki so kupile deleže v Primorskih novicah, so v posredni lasti Martina Odlazka. Družbo Svet24 vodi Tanja Škarjot, družbo Salomon Gregor Repič in Robert Podbevšek, družbo Curator nova pa Pino Jeren

Splošna plovba je obvladovala 52,45 odstotka lastništva Primorskih novic, ostali lastniki so še Marjetica Koper (16,92 odstotka), Dnevnik (12,10 odstotka), Luka Koper (10,83 odstotka), Forma Inn (7,10 odstotka) in drugi manjši delničarji. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta