Ukom prepovedal nastop državne sekretarke na TV Slovenija. ​Počivalšek: Nam ni nihče prepovedal nastopa v oddajah

M.R.
09.02.2021 18:03
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Minister za gospodarstvo Zdravko Počivalšek.
Robert Balen

Medtem ko je minister za gospodarstvo Zdravko Počivalšek v današnji kratki izjavi za javnost dejal, da njegovemu ministrstvu ni nihče prepovedal nastopov v medijih in da bodo on in njegovi državni sekretarji sprejeli povabila za nastope v oddajah, pa državna sekretarka na njegovem ministrstvu Ajda Cuderman ni smela priti v popoldansko oddajo na TV Slovenija. 

"Nam na ministrstvu za gospodarstvo ni nihče prepovedal udeležb v oddajah bilo kake televizije, smo pa dolžni usklajevati vsebino svojih nastopov med posameznimi ministrstvi. Tako da se bomo jaz in moji državni sekretarji tudi v naprej z veseljem odzvali na povabila vseh vas, ki nas boste vabili v svoje oddaje," je dejal minister. 

Že danes popoldne pa so na TV Slovenija poročali, da Cudermanova ni prišla v oddajo Premagajmo covid-19, ker ji vladni urad za komuniciranje (Ukom) ni dovolil nastopa v oddaji, v kateri so želeli odgovoriti na dileme o odpiranju določenih gospodarskih dejavnostih. V oddaji so sicer podali primer kozmetičarke, ki je dejala, da bo imela salon še naprej zaprt, saj morajo njene stranke imeti potrdilo o opravljenem negativnem testu na koronavirus. Podobno se je odločila tudi lastnica pasjega salona, ki prav tako lahko sprejema le stranke, ki imajo opravljen negativen test na koronavirus.

Spomnimo, da sta že pretekli teden televizijski hiši RTV Slovenija in Pro plus poročali, da je Ukom nekaterim predstavnikom prepovedal nastope v informativnih oddajah. Iz Ukoma so nam pretekli teden sporočili, da ministrica za šolstvo Simona Kustec, direktor NIJZ Milan Krek in vodja strokovne skupine ministrstva za zdravje Bojana Beović niso nastopile v oddajah Svet in Odmevi zaradi take odločitve Ukoma.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta