Ukrajinski Windrose iz Kijeva v Ljubljano od 30. aprila naprej

Gregor Grosman Gregor Grosman
31.01.2020 12:43
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profimedia

"Ko govorimo o Ljubljani je zelo težko biti objektiven. Ljubljana je ljubezen na prvi pogled, na prvi dih, ljubezen pa se z leti samo povečuje. Povsem nemogoče je, da v Ljubljani pristanete po naključju, lahko pa z direktnim letom iz Kijeva z Windrose. Vprašanje je, ali boste Ljubljano želeli zapustiti." Tako je ukrajinska letalska družba Windrose napovedala prihod na letališče Jožeta Pučnika Ljubljana, od koder bodo v Kijev prvič poleteli 30. aprila letos. Nato pa direktne lete izvajali dva krat tedensko (v četrtek in nedeljo), je mogoče razbrati s spletne strani. 
Let med prestolnicama bo trajal dve uri in dvajset minut. Kijev bo letalo zapustilo ob 11.10 in v Ljubljani pristalo ob 12.10. Iz Ljubljane pa bo Embraer RJ145 poletel ob 12.50 in ob 16.10 pristal v Kijevu. Cena za ekonomski razred, ki vključuje oddano prtljago, znaša za prvi let na koledarju trenutno 115 evrov. "Priporočamo vam, da tukaj preživite konec tedna z vašo boljšo polovico. Ali pa boste celo v Ljubljani spoznali svojo veliko ljubezen," so še zapisali pri prevozniku Windrose, ki je sicer polete napovedoval že za konec lanskega leta. Je pa Windrose v poletni sezoni že s čarterji pristajal v Mariboru. Med Ljubljano in Kijevom je bila nazadnje vzpostavljena direktna letalska povezava oktobra 2018, ko je Adria Airways po manj kot letu dni ukinila to linijo. 

Iz Kijeva tudi v Zagreb

Bo pa letalska družba letela tudi v Zagreb, od 2. junija naprej, tri krat tedensko, ob torkih, četrtkih in sobotah. Vozovnica za prvi let iz Kijeva stane trenutno 99 evrov.. To bo prva direktna povezava med Hrvaško in Ukrajinsko prestolnico po letu 1980. Takrat je mesti povezoval ruski Aeroflot, piše ExYu Aviation. 
Vozovnice za obe povezavi je zaenkrat mogoče rezervirati do konca oktobra, ko se zaključi poletna sezona. Tudi za let do Zagreba bo Windrose uporabljal 50-sedežno letalo Embraer, ki jo bo upravljala Dniproavia, letalska družba, ki jo je Windrose kupil leta 2017. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta