V Novem mestu pri prenovi stanovanja v peči odkrili dele človeškega okostja

M.D.
28.02.2021 20:00
Zaradi odkritja je stekla obsežna kriminalistična preiskava, poroča Televizija Slovenija.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Pri prenovi stanovanja v enem od stanovanjskih blokov v Novem mestu, ki je bil zgrajen v 60-ih letih prejšnjega stoletja, je prišlo do pretresljivega odkritja. Med delom so naleteli na ostanke človeškega okostja, poroča Televizija Slovenija.

Da so včeraj med obnovo stanovanja delavci odkrili dele človeškega okostja v novomeškem Bršljinu, so novinarjem Televizije Slovenija že potrdili na Policijski upravi Novo mesto. Zadevo so nemudoma predali Inštitutu za sodno medicino, z zbiranjem nadaljnjih informacij pa trenutno poteka intenzivna kriminalistična preiskava.

"Po neuradnih informacijah je do samega odkritja delov človeškega okostja prišlo pri včerajšnji obnovi enega od stanovanj v starejšem bloku, ko so odstranjevali prvotno keramično peč v stanovanju. Preiskava bo zahtevna, saj je stanovanje zamenjalo že kar nekaj lastnikov, veliko dela pa bodo imeli zagotovo tudi forenziki, ki bodo poskušali odkriti, kdaj se je pravzaprav tragični dogodek zgodil in kako stari so deli okostja," je za TV Slovenija poročal Nejc Krevs.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta