V Sloveniji potrjenih 34 okužb s koronavirusom, tudi zdravnik, omejitev za maše in nakupovalne centre ne velja

A.L., M.R, STA
10.03.2020 14:26

Na meji z Italijo se bodo zaradi novega koronavirusa vzpostavile ad hoc kontrolne točke na podlagi zakona o nalezljivih boleznih, od danes bodo vsi, ki bodo prestopili slovensko mejo, prejeli SMS-sporočilo z opozorilom, kako ravnati v primeru, da sumimo na okužbo koronavirusa.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Sašo Bizjak

Premier Marjan Šarec je zvečer v izjavi za javnost o zaprtju meje z Italijo povedal, da je v Sloveniji potrjenih 34 primerov okužb z novim koronavirusom. 
{twitter}https://twitter.com/vladaRS/status/1237431161422581761{/twitter}
Pred tem pa je minister za zdravje Aleš Šabeder na popoldanski novinarski konferenci sporočil, da je bilo do 14. ure potrjenih 31 primerov okužb s koronavirusom. Pri vseh, ki so za okužbo izvedeli včeraj, potekajo epidemiološke raziskave. Na infekcijski kliniki Univerzitetnega kliničnega centra (UKC) Ljubljana je danes hospitaliziranih 18 bolnikov, pet jih bo bolnišnico zapustilo. Še naprej pa bodo pod strogim zdravniškim nadzorom, je povedala predstojnica klinike za infekcijske bolezni Tatjana Lejko Zupanc.
Po besedah predstavnice NIJZ Eve Grilc je z novim koronavirusom okužen tudi zdravnik iz UKC Ljubljana, ki pa je bil pravočasno umaknjen z delovnega mesta in tako ni bil v stiku z bolniki, ko je zbolel. Poleg tega pa je v UKC Ljubljana okužena še ena oseba, ki pa ni zdravstveni delavec. Informacije o tem, da naj bi bila okužena še ena oseba, pa Lejko Zupančeva ni želela komentirati, zagotovila je le, da nevarnosti za bolnike ni.
{twitter}https://twitter.com/vladaRS/status/1237363590392426506{/twitter}
Šabeder je spomnil, da je od včeraj vzpostavljeno delovanje novega klicnega centra. "Že v prvi uri po delovanju so prejeli veliko, več deset klicev. Do tega trenutka jih je bilo okoli 700." Šabeder opozarja, da na telefonsko številko kličejo tudi pediatri in zdravniki. "Klicni center je namenjen izključno prebivalstvu," opozarja in ob tem apelira na zdravstvene delavce, naj s klici ne zasedajo linij.
{twitter}https://twitter.com/vladaRS/status/1237371259366846471{/twitter}

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta