V Sloveniji v sredo potrjenih 77 primerov okužb, največ v Ljubljani, sledijo Maribor, Velenje, Hoče-Slivnica ...

M.R., A.L., G.P.
10.09.2020 10:24
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Fotografija je simbolična
Andrej Petelinšek

V sredo je bilo v Sloveniji opravljenih 2489 testov na novi koronavirus, pri tem pa je bilo potrjenih 77 okužb, je sporočila vlada. To je za eno okužbo manj, kot jih je bilo potrjenih v torek, ko je bilo število rekordno. Govorec vlade za covid-19 Jelko Kacin in minister za zdravje Tomaž Gantar sta včeraj dejala, da je tako veliko število pozitivnih primerov posledica precej večjega števila testiranj. 
Včeraj je sicer vlada za torek poročala o 79 okužbah, a so pozneje ta podatek popravili, saj naj bi bil en primer lažno pozitiven. 
Največ potrjenih okužb je bilo včeraj v Ljubljani (18), v Mariboru je bilo potrjenih 10, po tri okužbe so potrdili v občinah Velenje in Hoče-Slivnica, po dve pa v občinah Kranj, Domžale, Slovenska Bistrica, Braslovče, Vojnik, Vuzenica, Idrija, Jesenice, Sodražica in Poljčane. 
{twitter}https://twitter.com/vladaRS/status/1303970488847392768{/twitter}
V bolnišnicah se zdravi 26 bolnikov s covid-19, od tega jih je 5 na intenzivni negi.

Nova okužba v Domu Nine Pokorn Grmovje

V Domu Nine Pokorn Grmovje v žalski občini so v včerajšnjih 40 primerih testiranj na okužbo s Covid-19 odkrili še eno okužbo, in sicer stanovalca doma. Skupaj sta tako okužena po dva zaposlena in stanovalca. V domu je sicer zaposlenih 160 oseb, ki skrbi za 245 stanovalcev. Testiranja zaposlenih še potekajo, vsi rezultati opravljenih pa bodo predvidoma znani jutri.
Na osnovni šoli Braslovče pa so imeli danes do 12. ure potrjenih 20 okužb z virusom Covid-19. Od tega je 11 zaposlenih ter 9 učencev. POŠ Trnava in vrtec Trnava ostajata zaprta, v karanteni so še trije oddelki v OŠ Braslovče. To so podatki, s katerimi na šoli razpolagajo. Se pa ti podatki razlikujejo od podatkov, ki jih objavlja NIJZ, saj na šoli vodijo evidenco okuženih oseb v sami osnovni šoli, NIJZ pa glede na stalno prebivališče. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta