V soboto v Sloveniji potrjenih 159 okužb, umrl je en bolnik s covid-19

STA, M.R.
27.09.2020 11:18
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Fotografija je simbolična
Robert Balen

V soboto je bilo v Sloveniji opravljenih 1917 testov okužb na novi koronavirus, od tega je bilo 159 pozitivnih. Umrl je en bolnik s covid-19, v bolnišnicah pa je bilo sicer 80 ljudi hospitaliziranih zaradi te bolezni. 18 jih je na oddeklih za intenzivni nego, je sporočila vlada.

Okužbe so v soboto potrdili v 64 občinah. 19 okužb je bilo potrjenih v Ljubljani, 18 v Mariboru, 5 v Slovenj Gradcu, po 4 so potrdili v Kranju, Slovenski Bistrici, Šentjurju, na Ptuju in Prevaljah. V Celju, Litiji, na Ravnah na Koroškem, v Trbovljah, Škodji Loki, na Igu, v Mežici, Ajdovščini in na Hajdini pa so potrdili po tri okužbe.

Delež pozitivnih testov je bil v soboto 8,29 odstotka. Največji delež aktivnih okužb beležijo v občinah Črna na Koroškem, skoraj en odstotek, ter Log - Dragomer in Pivka, okoli pol odstotka prebivalcev, kažejo podatki sledilnika.

V Črni na Koroškem je žarišče okužb v Centru za usposabljanje, delo in varstvo (CUDV) Črna na Koroškem, kjer so pred tednom dni potrdili prvo okužbo z novim koronavirusom pri zaposleni osebi. Kot je direktorica centra Dalja Pečovnik objavila na spletni strani, je bilo v centru v soboto pozitivnih 32 uporabnikov, ki nimajo posebnih zdravstvenih težav, in 15 zaposlenih.

Ta konec tedna bodo vzpostavili rdečo cono na eni od ponujenih lokacij v lokalnih skupnostih. Zaradi lažjega vzpostavljanja rdeče cone so začasno 17 uporabnikov namestili v Univerzitetnem kliničnem centru Ljubljana, ki se bodo v CUDV vrnili takoj, ko bodo pripravili ustrezne prostore, je še navedla direktorica.

V Sloveniji so doslej opravili 217.448 testov na novi koronavirus in potrdili 5350 okužb, umrlo pa je 147 bolnikov s covidom-19.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta