V stranki DeSUS se s poslanci ne bi razhajali, ostaja tudi Ljubo Jasnič

23.09.2021 16:18
Izvršni odbor DeSUS je danes razpravljal o stališčih klavzure.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Robert Balen

"Na seji izvršnega odbora je bilo zavrnjeno stališče glede odstopa poslancev in predaje njihovih mest nadomestnim poslancem. Izvršni odbor tega stališča ni podprl, tako da smo ga črtali iz predloga za sklepe sveta stranke," je povedal predsednik DeSUS Ljubo Jasnič. Čeprav je pretekli teden dopustil možnost svojega odstopa, je danes poudaril, da tega ne namerava storiti. "Zelo neodgovorno bi bilo, da bi po treh mesecih rekel, da odstopam, še preden sem poskusil vse, da bi ta stranka bila enkrat spet homogezirana in začela delati kot resna stranka," je dejal in poudaril, da je današnja seja izkazala voljo, da se dela resno. Tudi včerajšnje glasovanje v državnem zboru, ko sta poslanca DeSUS Ivan Hršak in Branko Simonovič glasovala proti noveli zakona o varstvu javnega reda in miru, sta po njegovem "prva lastovka, ki kaže na to, da bi lahko prišlo do nekaterih sprememb". 

Svet stranke, ki moral slediti današnjemu zasedanu izvršnega odbora, so v DeSUS zaradi preobsežne razprave sicer prestavili na 5. oktobra.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta