Včeraj skupno potrdili 2410 okužb, med občinami izstopajo Dravograd, Novo mesto, Koper ...

A.L., STA
30.12.2020 10:46
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Fotografija je simbolična.
Nejc Strojnik

Po podatkih covid sledilnika so včeraj pri nas opravili 5764 PCR-testov in 7402 hitrih antigenskih testov. Skupno torej 13.166 testiranj. Okužbo so skupno potrdili pri 2410 osebah, kar pomeni, da je bilo pozitivnih 18,3 odstotka testiranih. Pri PCR-testih je bil delež pozitivnih 32,1-odstoten, pri hitrih antigenskih pa 7,6-odstoten. 

Vlada je kasneje sporočila, da je hospitaliziranih 1172 ljudi, 210 se jih zdravi na intenzivni negi. Iz bolnišnic so včeraj odpustili 98 ljudi, umrlo jih je 34. Kar se tiče števila novih okužb po občinah na včerajšnji dan, izstopajo naslednje občine: Ajdovščina 29 okužb, Brežice 42, Celje 45, Črnomelj 29, Domžale 52, Dravograd kar 64, Ilirska Bistrica 50, Koper 71, Krško 55, Medvode 21 in Metlika 27.

V Novem mestu je bilo včeraj potrjenih kar 106 novih okužb. Ptuj ima 30 okužb, Šentjur 33, Sevnica 29, Sežana 34, Slovenska Bistrica 33, Šmarješke Toplice 21, tudi Trbovlje 21, Tržič 20, Velenje 33, Zagorje ob Savi 29 in Žalec 23.

Vladni govorec Jelko Kacin je na dopoldanski novinarski konferenci sporočil, da do preklica velja, da osebe, ki potujejo v Republiko Hrvaško zaradi pomoči pri reševanju in odpravi posledic zaradi potresa in se vračajo najkasneje v 48 urah po prehodu meje, ne potrebujejo negativnega izvida testa, niti za njih ne bo odrejena karantena.

Sicer pa danes množično testiranje na okužbo z novim koronavirusom s hitrimi testi znova poteka v številnih krajih po Sloveniji. Ponekod ga bodo izvajali tudi v preostalih dneh tega krajšega prazničnega tedna, je razvidno s seznama ministrstva za zdravje in sporočil posameznih lokalnih skupnosti.

Občanke in občani, ki se želijo testirati, morajo s seboj imeti osebni dokument in kartico zdravstvenega zavarovanja. Na odvzem brisa se ni treba posebej naročati. Če ste na testu pozitivni, pojdite domov in se nemudoma izolirajte. Kontaktirajte svojega izbranega zdravnika. Negativni rezultat testa naj vam ne da občutka lažne varnosti, saj ste čez dve uri že lahko pozitivni. Še naprej upoštevajte vsa priporočila.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta