Vdor v strežnik in objavo zaupnih podatkov Nova24TV zanika, hekerska skupina Anonymous je ukradla zgolj smeti, pravijo

Gr.G., STA
31.08.2020 10:39

Hekerska skupina objavila povezavo do zaupnih podatkov Nove24TV.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Reuters

Člani hekerske skupine Anonymous so vdrli v strežnike Nova24TV, v dokaz je uradni predstavnik slovenske podružnice Anonymous na Twitterju objavil povezavo do datoteke s 3,8 gigabajta podatkov, pod objavo pa zapisal, da imajo še približno 116 Gb dodatnih informacij z njihovih strežnikov. V odzivu na novico o vdoru je Nova24TV sporočila, da vdora ni bilo. "Lažnivi Anonymous je zgolj ukradel smeti in objavil potvorjene podatke," so zapisali pri novičarskem portalu, povezanem s stranko SDS.
{twitter}https://twitter.com/anonslo/status/1299235505553526785{/twitter}
{twitter}https://twitter.com/vladozlom/status/1300350537565601793{/twitter}
Pišejo, da naj bi po temeljitem pregledu strežnikov ugotovili, da vdora sploh ni bilo, njihovi strežniki naj bi bili varni. "Naši IT-strokovnjaki so namreč po temeljitem pregledu ugotovili, da je Anonymous v roke dobil staro varnostno kopijo spletne strani," so zapisali na spletni strani. V bazi se nahajajo tudi gesla, vendar v šifrirani obliki oziroma v obliki tako imenovanih kontrolnih vsot, zato njihova neposredna zloraba ni mogoča, so zatrdili.
{embed_youtube}https://youtu.be/sHpbMS3LQ6Q{/embed_youtube}
Anonymous je sicer 17. avgusta po spletnem portalu YouTube objavil, da so v preteklih mesecih opazovali "slovensko vlado in njene zločinske partnerje krasti milijone evrov, medtem ko so se pretvarjali, da rešujejo življenja. Opazovali smo, ko so omejevali vašo svobodo gibanja. /.../ Opazovali smo, ko so spremenili vašo čudovito državo in njene čudovite prebivalce v fašistično diktaturo. Opazovali smo vaš upor in tiho podpirali vaša dejanja"

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta