"Vemo, kje živite." Več ministrov in poslancev na domače naslove dobilo grozilna pisma

Va
16.01.2022 15:05

Na vseh pošiljkah je žig pošte Vransko.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Twitter račun Vinka Gorenaka

Več politikov, od ministrov do poslancev, pri čemer izstopajo člani SDS in/oziroma podporniki vladajoče koalicije, je po pošti prejelo pismo z očitno nalepljenim svarilom "vemo, kje živite" ter grozečo risbo vislic in naboja, je prvi poročal portal N1, nekateri prejemniki pa so objavili na družbenih omrežjih. Na vseh pismih je žig pošte Vransko.

Grozilna pisma so prispela na domače naslove ministra za finance Andreja Širclja, državnega sekretarja v kabinetu predsednika vlade Vinka Gorenaka in poslancev Mojce Škrinjar, Karmen Furman, Tomaža Lisca, Jožeta Tanka, Janeza Moškriča (vsi SDS), Aleksandra Reberška (NSi), Gregorja Periča (Konkretno) in Zmaga Jelinčiča (SNS).

"Grozilno pismo sem prejel tudi jaz, vsebina pa je kar zgovorna. Po moji oceni gre za kaznivo dejanje grožnje, ki se po spremembi zakona lansko leto preganja po uradni dolžnosti, in jaz sem to prijavil policiji. Pozivam tudi vse ostale, ki so to prejeli, da prijavijo," je Gorenak potrdil N1. Na twitterju pa je objavil ovojnico, naslovljeno na ministra Širclja. 

Vodja poslanske skupine Konkretno Gregor Perič je o pošiljki tudi obvestil policijo. Ocenjuje, da so tovrstne pošiljke lahko tudi posledica ozračja, ki ga ustvarjajo politični nasprotniki. "Robert Golob nas je označil za fašiste in rekel, da nas bo nagnal. Poslanec Marko Bandelli je nadaljeval in omenjal iztrebljanje," besede Periča navaja N1. 

Poslanka SDS Mojca Škrinjar pa je po poročanju portala na facebooku prst uperila v Inštitut 8. marec, ki ga vodi Nika Kovač. Podlago za svojo obtožbo je poslanka našla v napovedi Kovačeve, da bo inštitut pred parlamentarnimi volitvami šel v terensko kampanjo v podporo strank, ki niso SDS in NSi. Z Inštituta 8. marec so se odzvali, da gre za pričakovana podtikanja, na katera bodo odgovorili po pravni poti.  

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta