Po grozilnih pismih, ki so jih dobili na domače naslove, policija varuje svetovalce vlade za covid-19

04.12.2020 22:19
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Sašo Bizjak

Zaradi današnjih prijav kaznivih dejanj, to je groženj svetovalcem vlade za covid-19 zoper njihovo varnost in življenje v pismih, ki so jih dobili na dom, je policija sprejela določene ukrepe za zagotovitev varnosti oškodovancev, so sporočili zvečer iz Generalne policijske uprave. Grozilna pisma so kriminalisti zasegli in začeli predkazenski postopek zaradi suma storitve uradno pregonljivih kaznivih dejanj. Policija vsako grožnjo obravnava resno in prioritetno, so sporočili. Podrobnosti ukrepov pa zaradi varnosti oseb, ki se jim grozi, ne razkrivajo. 

Policija dodaja, da je razumljivo, da se posledice epidemije v državi kažejo na vseh področjih družbenega in zasebnega življenja, a da "taka eksplicitna dejanja bistveno presegajo nivo javnega izražanja mnenj in stališč o vprašanjih javnega ali skupnega pomena". "Nesprejemljivo je, da so oškodovane osebe ustrahovane zaradi njihovega dela in da se jim grozi z napadom na njihovo varnost in življenje, zato bo policija vsak tak primer obravnavala z vso resnostjo," so sporočili.

Kdor komu, zato da bi ga ustrahoval ali vznemiril, resno zagrozi, da bo napadel njegovo življenje ali telo ali prostost ali uničil njegovo premoženje velike vrednosti ali da bo ta dejanja storil zoper njegovo bližnjo osebo, se kaznuje z denarno kaznijo ali zaporom do šestih mesecev. Če je tako dejanje storjeno proti dvema ali več osebam, se storilec kaznuje z denarno kaznijo ali zaporom do enega leta.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta