(VIDEO) Golob: "Že danes vem, kdo bo poraženec v drugem krogu, in to je tisto najbolj pomembno"

L.M., B.P.
23.10.2022 20:38

Kaj o predsedniških volitvah pravi predsednik vlade Robert Golob?

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Premier Robert Golob je v štabu Milana Brgleza poudaril, da so se v Gibanju Svoboda s SD odločili za skupnega kandidata, kar da je odlična popotnica tudi za prihodnost.

"Zaradi tega je koalicija samo bolj trdna. To je prvo sporočilo za vse, ki bodo špekulirali, kdo je poraženec teh predsedniških volitev. Poraženca bomo spoznali v drugem krogu in že danes vem, kdo bo poraženec v drugem krogu, in to je tisto najbolj pomembno. Kdo z leve sredine bo zmagovalec, je manj pomembno kot to, da leva sredina vzame to funkcijo v svoje roke in za naslednjih pet let zagotovi stabilno politično okolje v Sloveniji," je poudaril Golob.

Kasneje, ko so bili rezultati še bolj jasni, je dodal: "Milan Brglez je ponudil alternativo na levi sredini. Rezultati so jasni, zagotovo ne bomo dovolili, da se kandidat SDS zavihti v predsedniško palačo."

Ob tem je dodal, da bodo v drugem krogu podprli Natašo Pirc Musar"Čestitam obema za uvrstitev v drugi krog. Naša odločitev, da podpiramo kandidatko, ki deli naše vrednote, je popolnoma logična." 

Iz Gibanja Svoboda pa so sporočili: "Gibanje Svoboda bo v drugem krogu predsedniških volitev podprlo levosredinsko kanidatko Natašo Pirc Musar. Kljub temu, da se skupni kandidat Gibanja Svoboda in Socialnih demokratov ni prebil v drugi krog, smo z rezultati zadovoljni, saj so ljudje zopet jasno izkazali podporo levosredinskim politikam in vrednotam."

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta