(VIDEO) Na poti v Ukrajino tovornjak s slovensko pomočjo, spremlja ga tudi Večerova reporterska ekipa

BJ.
25.03.2022 14:45

Zgodaj zjutraj gre na pot v Ukrajino že drugi humanitarni tovornjak s pomočjo slovenskih občin za to napadeno državo.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Humanitarna pomoč slovenskih občin za Ukrajino.
Miha Dajčman

Danes opoldne s(m)o v Lenartu na tovornjak nalagali še zadnje palete s hrano, vodo, zdravili, higienskimi pripomočki in drugimi potrebščinami za preživetje civilistov. Tovornjak bo iz Slovenije, ki ga spremlja tudi Večerova reporterska ekipa, krenil okoli druge ure zjutraj.

Večtonski tovor bodo v ukrajinskem mestu Hust blizu tromeje z Romunijo in Madžarsko preložili ter ga poslali v Drohobič pri Lvovu in Monastirjsko med Ivano-Frankivskom in Ternopilom. Ukrajini pomaga okoli 20 slovenskih občin, ki imajo tam partnerske občine prek programa U-lead, financiranega od nemške vlade. Pred vojno so s projektom v Ukrajini pomagali graditi lokalno samoupravo.

Tokrat so že drugič pomoč zbrale in poslale občine Lenart, Odranci, Kočevje in Logatec, poleg občin pa je zraven še nekaj podjetij, kot so Pomurske mlekarne, Osem, Kodila, Lekarna Gornji Petrovci, Mlinopek. Prvi konvoj slovenske pomoči je bil poslan že pred dvema tednoma beguncem iz Buče pri Kijevu in Trostjanjca pri Sumiju, mestih, kjer so potekali hudi boji.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta