(VIDEO) Zaposleni na RTV Slovenija zopet protestirali v studiu TV Dnevnika, razlog pa ...

M.R.
05.09.2022 20:02

Ob koncu oddaje TV Dnevnik so novinarji in drugi delavci TV Slovenija spet izrazili protest proti ukrepom vodstva RTV Slovenija. Tokrat naj bi podprli sodelavce, ki naj bi jim grozil opomin pred odpovedjo.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Odpoved oddaje TV Dnevnik
Rtv Slovenija

Pred slabimi 14 dnevi smo poročali, da so novinarji in ostali delavci TV Slovenija v studiu oddaje TV Dnevnik podprli voditelja Sašo Krajnca in urednico Vesno Pfeiffer, danes pa je bila ob koncu oddaje podpora še bolj množična.

"Mi pa se, upamo, spet vidimo jutri. Veseli vas bomo," je današnjo oddajo z napovedjo Športa in Vremena končala televizijska voditeljica Jasmina Jamnik. Ob njej je stal tudi voditelj Odmevov Igor E. Bergant, ki je napovedal teme nocojšnje oddaje.

Na spletni strani javne televizije so nato po protestu v studiu zapisali, da naj bi za tiste, ki so 23. avgusta protestirali v studiu, vodstvo pripravljalo disciplinske ukrepe. "To nam je bilo potrjeno na redakcijskem sestanku, domnevno opomini pred odpovedjo. Napovedujejo se tudi nove menjave na uredniških in voditeljskih mestih osrednjih informativnih oddaj, torej neargumentirano nadomeščanje neposlušnih s poslušnimi kadri. Še vedno tudi ni jasno, kako bo odgovorna urednica Jadranka Rebernik ukrepala zoper voditelja in urednico TV Dnevnika Sašo Krajnca in Vesno Pfeiffer," so zaposleni v informativnem programu javne televizije zapisali v sporočilu za javnost.

Krajnc je bil skupaj z urednico Vesno Pfeiffer nekaj dni pred 23. avgustom tem tarča kritik direktorja TV Slovenija Uroša Urbanije. Javno jima je očital napoved prispevka v oddaji TV Dnevnik o prekinitvi sodelovanja med TV Slovenija in tednikom Mladina. Krajnc je dejal, da prispevek objavljajo po izrecnem navodilu odgovorne urednice informativnega programa Jadranke Rebernik.

Urbanija je izrazil pričakovanje, da bo Rebernik ukrepala in obema dodelila drugačne naloge, "ki jih bosta lahko profesionalno izpeljala". Sledil je protest zaposlenih v oddaji TV Dnevnik, in ti naj bi neuradno zaradi tega dobili opomin pred odpovedjo. Danes pa se je v studiu ob voditeljici zbralo še večje število novinarjev in drugih zaposlenih.

(VIDEO) Sodelavci v oddaji TV Dnevnik stopili v bran Saši Krajncu

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta